Uzun yıllardır Konya ve Türk basketbolunun içinde olan Ahmet Gürsel Oğuz, farklı kulüplerde spor yöneticiliği yaparken, Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da görev yaptı.
Oğuz, son yıllarda yaptığı A Klasman Hakem Değerlendiriciliği görevini bırakma kararı aldı. Deneyimli basketbol adamı, kendi kulübü olan ve Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne yükselen Konya Basket’e yoğunlaşacak.
Ahmet Gürsel Oğuz yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“1984 yılında başladığım basketbol hakemliği yolculuğumda; hakemlik, hakem eğitmenliği, il temsilciliği, hakem kurulu üyeliği ve hakem değerlendiriciliği görevlerini büyük bir onur ve gururla yürüttüm.
Basketbola hizmet etme amacıyla sürdürdüğüm bu uzun yolculuğun sonunda, genç arkadaşlarımın önünü açmak ve yeni nesillere fırsat tanımak adına 2025-2026 sezonu itibarıyla Hakem Değerlendiriciliği görevimi bırakma kararı almış bulunuyorum.
Bu süreçte şahsıma gösterdikleri değer ve destek için Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Hidayet Türkoğlu’na, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Recep Ankaralı’ya, Merkez Hakem Kurulu üyelerine, birlikte görev yaptığım tüm değerlendiricilere ve hakem arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Basketbola olan sevdam ve bağlılığım devam ediyor. Bundan sonraki süreçte basketbolun farklı bir alanında, spor kulübümün idari yapılanması içerisinde görev alarak ve liglerde kulübümüzü temsil ederek basketbola hizmet etmeyi sürdüreceğim. Birlikte paylaştığımız emek, dostluk ve anılar için herkese teşekkür ederim.”
Ahmet Gürsel oğuz Kimdir?
1960 yılında Konya’da doğan Ahmet Gürsel Oğuz, 1970 yılında tanıştığı sporun lisans eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi’nde, yüksek lisansını ise Selçuk Üniversitesi’nde tamamladı. Lisans öğrenimi yıllarında başladığı basketbol hakemliğinde, Konya ilinin ilk A klasmanı ve FIBA hakemi aday adayı olma başarısına ulaştı.
Yüksek öğrenimi sonrası göreve başladığı Selçuk Üniversitesi’nde birçok başarılara imza atarken Milli takım Başantrenörlüğüne getirildi ve ülkemizi Pekin 2001 Üniversite Olimpiyatları’nda temsil etti. Konya Basketbol İl Temsilciliği’ni de bir süre yürüttü. Kurucu üyesi olduğu Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü’nün bir dönem başkanlığını ve yöneticiliğini yaparken, basketbol takımının 3 yıl gibi kısa sürede 1. Lig’e çıkmasında en büyük pay sahibi oldu.
Pamukkale Üniversitesi’nde Basketbol Koordinatörlüğü de yapan Oğuz, son yıllarda Türkiye Basketbol Federasyonu’nda A Klasman Hakem Değerlendiriciliği görevini yürütüyordu.
Selçuk Üniversitesi’nde uzun yıllar öğretim görevlisi olarak da görev yapan Ahmet Gürsel Oğuz, Konya ve Türk basketboluna uzun yıllardır hizmet ediyor.