Konya
Az bulutlu
4°
Aksaray
Kapalı
6°
Karaman
Kapalı
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya'da Spor Konyalı satranççılardan Antalya’da büyük başarı

Konyalı satranççılardan Antalya’da büyük başarı

Antalya’da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nda Konya’yı temsil eden AS Satranç Spor Kulübü sporcuları, elde ettikleri derecelerle hem şehri gururlandırdı hem de milli takım havuzuna girmeye hak kazandı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 1 dk

24-31 Ocak tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, 81 ilden yaklaşık 3 bin sporcunun katılımıyla tamamlandı. Türkiye’nin en büyük altyapı satranç organizasyonunda Konya’yı temsil eden AS Satranç Spor Kulübü sporcuları önemli başarılara imza attı.

Turnuva sonunda AS Satranç Spor Kulübü sporcularından Rezzan Öztay, 17 Yaş Kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olurken, Beril Keskin ise 8 Yaş Kızlar kategorisinde Türkiye 10’uncusu oldu. Elde edilen bu derecelerle her iki sporcu da milli takım havuzuna girmeye hak kazandı.

Konya’nın satrançta yükselen grafiğini bir kez daha ortaya koyan bu başarı, şehirde altyapı çalışmalarının meyvesini verdiğini gösterdi. Küçük yaşlardan itibaren sürdürülen disiplinli ve planlı çalışmalar, Konya’yı satrançta Türkiye’nin sayılı şehirlerinden biri haline getirdi.

AS Satranç Spor Kulübü Başkanı Abdullah Sarıtarla, turnuva sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinden binlerce sporcunun mücadele ettiği bu önemli organizasyonda Konya’yı başarıyla temsil eden sporcularımızla gurur duyuyoruz. Sporcularımızı, ailelerini ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar
H
Hüsniye özgür 19 saat önce
Maşallah sana Beril Keskin Konyamızın gururu küçük şampiyon ne emeklerle buralara geldiğini biliyorum prenses
BEĞENME
0
CEVAPLA