Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele veren Karatay Belediyespor, yenilgiyle başladı. A Grubu’nda yer alan Karatay, sezonun ilk maçında şampiyonluk adaylarından Watergarden High Touch’u konuk etti. Maçı İstanbul ekibi 75-63 kazandı. Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde oynanan maçı Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile TBF Yönetim Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu ile Konya basketbol camiasının önemli simaları izledi.
Mücadeleye temsilcimiz 8-2 ile iyi başladı. Kısa sürede toparlanan konuk takım, 8-0’lık skor ile öne geçti. Watergarden High Touch, ilk periyodu 26-21 önde tamamladı. İstanbul ekibi, dengeli geçen ikinci çeyrekte de üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 44-35 önde girdi.
Yeşil-siyahlı ekip, üçüncü çeyrekte farkı düşürmek adına yoğun bir çaba gösterdi ancak devamını getiremedi. Final periyoduna 63-55 üstün giren Watergarden High Touch, son çeyrekte de avantajını kullanarak salondan 75-63 galip ayrıldı.
EN SKORER EMRE ÖZKAN
Sezona yenilgiyle başlayan Karatay’da Emre Özkan, 17 sayı, 7 ribaunt, 4 top çalma ile öne çıktı. Mustafa Ali Baran 10 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma, Oğulcan Metehan Deniz de 9 sayı, 3 ribaunt ile öne çıktı.
Ligin yüksek bütçeli ekiplerinden Watergarden High Touch’ta ise Oğulcan Sevim 14 sayı, 12 ribaunt, 10 asistle triple-double yaptı. Kutay Akpulat da 24 sayı, 7 ribaunt ile yıldızlaştı.
Karatay Belediyespor, gruptaki ikinci maçında 8 Kasım Cumartesi günü deplasmanda Etimesgut Belediyespor ile karşılaşacak. Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi’nde oynanacak zorlu müsabaka saat 14.30’da başlayacak.


