Konya
Parçalı bulutlu
11°
Aksaray
Kapalı
10°
Karaman
Parçalı az bulutlu
12°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya'da Spor Karatay Basketbol avantajı kullanamadı ve sezona nokta koydu

Karatay Basketbol avantajı kullanamadı ve sezona nokta koydu

Karatay Belediyespor, play-off eleme turu rövanş maçında Kütahya Belediyespor’a 81-66 mağlup olarak sezona nokta koydu

MUHABİR: FATİH ŞEKER
Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) play-off eleme turu rövanş maçları oynandı. Karatay Belediyespor, deplasmanda Kütahya Belediyespor ile karşılaştı. Dumlupınar Spor Salonu’nda coşkulu bir atmosferde oynanan maçta gülen taraf ev sahibi oldu.

 Karatay, rakibine 81-66 mağlup olarak elendi ve sezona nokta koydu. Temsilcimiz, ilk maçı 92-81 kazanarak rövanş maçına 11 sayılık avantaj ile çıktı ancak istediğini elde edemedi. Maça yüksek enerji ve iyi savunma ile başlayan Kütahya, ilk yarıyı 44-28 önde geçti. 

İkinci devre oldukça çekişmeli geçti. Karatay Basketbol, farkı tek haneye çekerek tur atlayacak skoru elde etti ancak devamını getiremedi. Taraftarının desteğiyle Kütahya Belediyespor, 11 sayılık dezavantaja karşın mücadeleyi 15 sayıyla kazanarak çeyrek finale yükseldi. Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci de karşılaşmayı tribünden takip etti.

 Yeşil-siyahlı temsilcimiz maçta 21 top kaybı yaptı. Kütahya, ribauntlarda da 44-30 üstünlük kurdu. 

Karatay’da Emirhan Merdin 23 sayı, 3 ribaunt, Oğulcan Metehan Deniz 17 sayı, 8 ribaunt, 2 asist, Emre Özkan da 10 sayı, 5 ribaunt ile oynadı. Çeyrek finalde Kerusus ile eşleşen Kütahya Belediyespor’da ise Atakan Erdek 22 sayı, 4 ribaunt, Serkan Özver 16 sayı, 12 ribaunt, Onur Dağ da 12 sayı, 12 ribaunt ile oynadı.

(Anadoluda Bugün içerikleri kopyalanamaz)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *