B Grubu’nda yer alan Ereğli Belediyespor, evinde Gaziantep ekibi Merinos ile karşılaştı. Yeşil-beyazlı takım, çekişmeli geçen maçı 3-2 kaybetti. Ereğli Atatürk Spor Salonu’nda oynanan mücadelede ilk 2 set 25-18, 17-25, 25-23 ve 24-26 ile sonuçlandı.
Karar setini 10-15 kazanan konuk takım, karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla Ereğli’nin Sultanları, üst üste iki maçı 3-2 kaybetmiş oldu. Ereğli Belediyespor, 3. haftayı maç yapmadan geçirecek. Malatya ekibi Nicer Hotel Voleybol ligden çekildi ve mahalli lige düştü.
Kulüpten yapılan açıklamada, “Sezonun ilk iç saha maçımızda Merinos’a karşı elinden geleni yapan ve terinin son damlasına kadar mücadeleyi bırakmayan sporcularımızı tebrik ediyoruz. Lige iki 3-2 mağlubiyetle başladık. İki maçta da 3 puanı elimizden kaçırmanın üzüntüsü içindeyiz. Bu kimseyi tedirgin etmesin, lig uzun bir yarış” ifadelerine yer verildi.
