Konya
Açık
5°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Yunak’ta sınıflarda neler değişti? Maarif modeli ilk geri bildirimleri verdi

Yunak’ta sınıflarda neler değişti? Maarif modeli ilk geri bildirimleri verdi

Konya’nın Yunak ilçesinde, eğitimin kalitesini artırmak ve Türkiye Yüzyılı Maarif Model’inin sahadaki etkilerini yerinde gözlemlemek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İş can okul ziyaretlerine devam ediyor.

Okunma Süresi: 1 dk

İş can, son ziyaretleri kapsamında Kuz ören İlkokulu, Turgut İlkokulu ve Hursunlu İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Okullarda yapılan görüşmelerde yeni müfredatın uygulanışı, ders içeriklerinin öğrencilere etkisi ve öğretmenlerin deneyimleri detaylı şekilde ele alındı.

haber-resimleri-4.jpg

Ziyaretlerde öğretmenler, yeni modelin ders işleyişine olan yansımalarını ve eğitim materyallerinin kullanımını değerlendirirken; öğrenciler, müfredatla birlikte derslerin daha etkin ve ilgi çekici hale geldiğini belirtti. Öğrencilerin etkinlik temelli öğrenme süreçlerinden keyif aldıkları ve daha kolay bilgi edindikleri yönünde geri bildirimler alındı.

haber-resimleri-2.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İş can, ziyaretlerde yaptığı açıklamada, “Maarif Model’inin başarısı, sahadaki gözlemlerle ve geri bildirimlerle desteklenmeli. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin sürece dair katkıları bizim için çok kıymetli. Amacımız, çağın ihtiyaçlarına uygun bir eğitim modeli ile öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamak” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlere, İlçe MEM Ar-Ge Görevlisi ve Maarif Modeli İzleme Komisyonu Üyesi Tuçe Atak Meral de eşlik etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *