TMMOB Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Erdal Tozoğlu, 23 Nisan 1920’nin Türk milletinin egemenliğini tüm dünyaya ilan ettiği tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.
“23 NİSAN, UMUTSUZLUK İÇİNDE YAKILAN UMUT MEŞALESİDİR”
Başkan Tozoğlu mesajında, “Dört bir yanı işgal edilmiş bir ülkede halkın temsilcilerinden oluşan Millet Meclisi 23 Nisan 1920 yılında kurulmuştur. Bu tarih, Kurtuluş Savaşı'nın ulusallaşmasında ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atılmasında hayati bir rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.
İstanbul’un işgalinden sonra halkın iradesini yansıtacak bir Milli Meclis’in zorunluluk haline geldiğini hatırlatan Tozoğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde seçilen 232 milletvekilinden 115’i Ankara’da toplanarak tarihi bir adım attı. Bu adımın tek bir anlamı vardı: Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” dedi.
“23 NİSAN, HEM BAĞIMSIZLIĞIN HEM GELECEĞİN BAYRAMIDIR”
23 Nisan’ın yalnızca bir tarih olmadığını, aynı zamanda çocuklara armağan edilmiş eşsiz bir bayram olduğunu belirten Tozoğlu, “Geleceğin teminatı çocuklarımız için ilan edilen bu bayram, bir şenlik havasında kutlanmakta, egemenliğimizin yanı sıra umutlarımızın da tazelendiği bir gün olmaktadır” ifadelerini kullandı.
Tozoğlu, bu anlamlı günün sadece geçmişteki mücadeleyi değil, gelecekteki barış ve kardeşlik idealini de temsil ettiğini vurguladı: “Çocukların sevgi, hoşgörü ve dostluğu sayesinde dünyada barışın tesisi mümkün olacaktır. Bu bilinçle, çocuklarımızın huzur ve güven içinde büyümesi, yalnızca devletin değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğudur.”
“TÜM MİLLETİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM”
Başkan Erdal Tozoğlu, mesajının sonunda, bu anlamlı günün gururunu ve coşkusunu tüm Türk milletiyle ve çocuklarla paylaştıklarını belirtti. “Tüm milletimizin ve geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm kurtuluş kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.