SÜ’de bu kulüple öğrenciler değişime ayak uyduracak...

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü bünyesinde kurulan Reklamcılık Kulübü, öğrencilerin hem değişime ayak uydurmalarını hem de onların kendilerini en iyi şekilde yetişmelerini sağlayacak.

SÜ’de bu kulüple öğrenciler değişime ayak uyduracak...
Yayınlanma:

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü bünyesinde kurulan Reklamcılık Kulübü, öğrencilerin hem değişime ayak uydurmalarını hem de onların kendilerini en iyi şekilde yetişmelerini sağlayacak.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş öncülüğünde kurulan Reklamcılık Kulübü, sektörde başarılı öğrenciler yetiştirecek. Reklamcılık Kulübü’yle öğrencileri daha donanımlı hale getirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Altunbaş, “Öğrettiklerimizin hepsi hem ulusal hem de uluslararası düzeyde işe yarar bilgiler ve uygulamalardır. Öğrenci aldığı eğitimin ne kadar evrensel olduğunun farkına varırsa o kadar özgüvenli olur” ifadelerini kullandı.

“DEĞİŞİME AYAK UYDURMAYI ÖĞRETİYORUZ”

Reklamcılık Kulübü’nün sadece reklamcılık bölümünü kapsamadığını ifade eden Hüseyin Altunbaş, “ İletişim Fakültesindeki tüm öğrencilerimiz reklamcılık kulübümüzün doğal bir üyesidir. Aslında bu kulüp vasıtasıyla fakültemiz öğrencileri, hem reklamcılığı hem gazeteciliği hem halkla ilişkileri, hem de radyo, televizyon ve sinemayı hepsini bir bütün halinde öğrenip bunu sektöre etkili bir şekilde yansıtacaktır. Günümüzde dijital iletişim ve içerik üretimi ön plana çıktığı için her şey değişim sağladı. Bu noktada kulübümüzde bu değişime ayak uydurmayı da öğretiyoruz. Hem üniversitede hem sektörde ikisini bir araya getirerek köprü görevi görmek istiyoruz. Çünkü öğrenci, sektörden kişileri görünce, onlarla sohbet edince, belki de onların yanında staj yapınca kendini daha güçlü hissediyor ve özgüveni geliyor” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLER FARKINDALIK KAZANACAK”

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin çok köklü bir üniversite olduğuna dikkat çeken Altunbaş, şöyle konuştu: “ Bundan sonra sektörde sadece reklamcılar değil, firmalar, kamu kurum ve kuruluşları, belediye başkanları da kulübümüzün konukları olacak. İlk konuğumuz da Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş olacak. Önümüzdeki hafta dijital reklam ajansı konuğumuz olacak. Sınavlardan sonra yine İstanbul’dan ajanslar olacak. İletişim Fakültesi olarak biz 30’uncu yılımızı kutluyoruz. Her bir bölümümüz çok kıymetli, çok etkili… Aynı zamanda çok ödüller alan bir fakülteyiz. Öğrencilerimizin bunun farkında ve bilincinde olmaları gerekiyor. Reklamcılık kulübüyle birlikte bu farkındalığı sağlayacağız. Mesela bu noktada bir etkinlik gerçekleştirdik. Üst düzeyde firmalar, ajanslar, yöneticiler katıldılar. Aslında sektör de bunu istiyor. Öğrencilerimiz de bunu istiyor. Amaç hem teoriği hem de uygulamayı birleştirmektir.”

“ÇALIŞACAKLARI KURUMA FAYDA SAĞLAMALILAR”

Öğrencilerin çalışacakları kuruma fayda sağlayan bireyler olarak yetişmeleri gerektiğini vurgulayan Altunbaş, “İletişim Fakültesindeki öğrencilerin teoriği öğrendikten sonra sahaya bir şekilde başlamaları gerekiyor. Piyasanın dinamiklerini öğrenmeleri gerekiyor. Aslında en önemli şey; öğrencilerin birinci sınıftan itibaren zorunlu staj yapmalarını sağlamaktır. Tabi burada öğrenci sayımız çok fazla olduğu için zorunlu staj yaptırmıyoruz. O nedenle öğrenci kendisini zorunlu staja zorlamalıdır ve öyle hissetmelidir. Bunu okulun son döneminde yapmayı düşünmemelidir. Bir öğrenci dört yıllık süreçte en az üç tane kurumda staj yaparsa o zaman okuduklarını fark eder, anlar, ondan sonra da piyasaya gittikten sonra daha yaratıcı, özgüvenli, olur ve çalışacağı kurumlara fayda sağlayan insanlar haline dönüşür. Türkiye’mizin bu tür eğitimli insanlara ihtiyacı var!” diye aktardı.

“SEKTÖRÜN SORUNLARINI ÇÖZEN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Gazeteler, televizyonlar ve ajansların birtakım sıkıntıda olduklarını vurgulayan Altunbaş, “ Reklamcılık kulübümüzde sektörün sorunlarını çözen öğrenciler yetiştireceğiz. Günümüzde her şey dijital dünyaya kaydı. O nedenle dijital dünyanın da farkındalığını birinci sınıf öğrencilerimizden itibaren artırabilirsek, onlar belki 2’nci sınıfta dahi para kazanabilecekleri firmalarda çalışabilirler. Öğrettiğimiz bilgileri her tarafta kullanabilirler. Yurt dışına, Amerika’ya, dünyanın farklı bir yerine gittikleri zaman bunların hepsinden para kazanabilirler. O kadar getirisi yüksek bir yeteneğe sahip olabilirler.” diyerek sözlerini tamamladı. •SÜMEYRA KENESARI

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.