Seydişehir Belediyesi ile Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (SEBİDOS) iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, bisiklet tutkunları Belediye Meydanı’ndan başlayarak Seyyid Harun Veli Bulvarı, Uludağ Caddesi ve Kuğulu Tabiat Parkı güzergâhında 10 kilometrelik bir parkuru pedalladı.

Etkinliğe Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu da katılarak vatandaşlarla birlikte pedal çevirdi. Katılımcılarla trafikte bisiklet kullanımı, güvenlik ekipmanlarının önemi ve bisiklet yollarında uyulması gereken kurallar hakkında sohbet edildi.
Bisikletin sadece bir ulaşım aracı olmadığını vurgulayan Başkan Ustaoğlu, “Bisiklet, çocuklarımızın gelişimine, çevreye duyarlılığına ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazanılmasına katkı sağlayan güçlü bir eğitim aracıdır. Hem insan sağlığına hem de çevreye büyük katkılar sunar. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla SEBİDOS ile birlikte düzenlediğimiz bu anlamlı etkinlikte, sağlıklı yaşamı ve çevre dostu ulaşımı hep birlikte destekledik” dedi.

Etkinlikte yediden yetmişe birçok bisiklet tutkunu yer aldı. Keyifli ve enerjik geçen sürüşün ardından Başkan Ustaoğlu, katkı sunan herkese teşekkür etti.