Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Şehit Gazi Sen Konya İl Başkanı Ahmet Gelmez'den 19 Mayıs Mesajı

Şehit Gazi Sen Konya İl Başkanı Ahmet Gelmez'den 19 Mayıs Mesajı

Şehit Gazi Sen Konya İl Başkanı Ahmet Gelmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj paylaştı.

Okunma Süresi: 2 dk

Şehit Gazi Sen Konya İl Başkanı Ahmet Gelmez, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin kaderini değiştiren, bağımsızlık aşkının sönmeyecek bir inanca dönüştüğü tarihi bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Başkan Gelmez, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak “Ya istiklal ya ölüm!” parolasıyla başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın, Türk milletinin esareti asla kabul etmeyeceğinin açık ve kararlı bir ilanı olduğunu belirtti. Gelmez, "O gün yakılan bağımsızlık meşalesi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir" dedi.

"19 MAYIS, BİR MİLLETİN YENİDEN DOĞUŞUDUR"

19 Mayıs’ın yalnızca bir tarih değil, bir milletin irade ve direniş gününün simgesi olduğunu dile getiren Ahmet Gelmez, “Umutsuzluğun yerini direnişe, dağınıklığın yerini organize mücadeleye bıraktığı, halkın yeniden ayağa kalktığı gündür” ifadelerini kullandı.

Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı ilan etmesinin, gençliğe duyduğu güvenin ve geleceği onlara emanet edişinin bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Gelmez, “Vatan sevgisiyle yetişen, tarihini bilen ve değerlerine sahip çıkan gençler, ecdadın bıraktığı kutsal emanetin en büyük teminatıdır” şeklinde konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ”

Şehit Gazi Sen Konya İl Başkanlığı olarak, bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirten Gelmez, “Milletimizin bağımsızlık yolculuğundaki bu kutlu adımı her daim hatırlayacak, 19 Mayıs ruhunu genç kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Ahmet Gelmez, sözlerini “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” diyerek tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *