Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık Programı öğrencileri, Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cemil Uslu rehberliğinde katıldıkları Uluslararası Gastro Bodrum Festivalinde sergiledikleri performansla büyük beğeni topladı.
Jüri üyelerinin çoğunluğunu dünyaca ünlü şeflerin oluşturduğu festivalde, NEÜ’lü genç şef adayları bireysel ve ekip kategorilerinde aldıkları altın, gümüş ve bronz madalyalarla üniversitelerine gurur yaşattı.
Altın Tabak Bodrum’dan Geldi
"Restoran Balık Tabağı" kategorisinde Elif Nur Karpuz altın madalyaya uzanırken; Melike Karagöz "Başlangıç Tabağı", Fatmagül Ertuğrul ise "Restoran Kuzu Yemeği Tabağı" kategorilerinde gümüş madalya kazandı. Yunus Emre Beggi ise bronz madalyayla başarıya katkı sağladı.
Ekipte de Madalya Geldi
Festivalin en heyecanla takip edilen bölümlerinden biri olan Üniversiteler Arası Ekip Yarışması’nda Kenan Bedir, Senanur Ölmez ve Ercan Yasan’dan oluşan NEÜ takımı, uyumlu çalışmaları ve özgün sunumlarıyla gümüş madalya kazanarak dikkat çekti.
Meram MYO Müdürü Doç. Dr. Süleyman Doğu, öğrencilerin elde ettiği başarılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu dereceler, üniversitemizin aşçılık eğitimindeki kalitesini ortaya koyuyor. Genç yeteneklerimizi ve onlara yol gösteren Cemil hocamızı tebrik ediyorum,” dedi.
Tören sonunda öğrencilere ve Öğr. Gör. Cemil Uslu’ya teşekkür belgeleri takdim edildi.