Mutlu evlilik için ipuçları! Konya'da Aile Danışmanı Kıcıkoğlu'ndan önemli tavsiyeler...

Aile Danışmanı Kader Kıcıkoğlu mutlu evliliğin sırları hakkında bilgiler vererek bazı ipuçlarının takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Mutlu evlilik için ipuçları! Konya'da Aile Danışmanı Kıcıkoğlu'ndan önemli tavsiyeler...
Yayınlanma:

Aile Danışmanı Kader Kıcıkoğlu mutlu evliliğin sırları hakkında bilgiler vererek bazı ipuçlarının takip edilmesi gerektiğini söyledi. Evlilikte saygı ve sevginin önemine dikkat çeken Kıcıkoğlu, “İletişim içinde olun, memnuniyetsiz olmayın, işbirliği yapın, iltifat edin, ailesiyle anlaşın ve en önemlisi evde yaşanılan evde kalsın...” dedi.

Mutlu bir evlilikte iletişim kurmak ve empati yapmak büyük önem arz ediyor. Evlilikte kaliteli zaman geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Aile Danışmanı Kader Kıcıkoğlu, “Çiftlerin bir AVM, sinema, restorana gitmesi değil birbirleriyle istişare etmesi, iletişimde halinde olması, anın tadını çıkarması, yürüyüş yapması en önemlisidir. Evlilik içinde karşılıklı sevgi ve saygı olmazsa o evliliğin devam etmesine bir sebep kalmamıştır ama birbirinizi seviyor ve birbirinize saygı duyuyorsanız bu ipuçları sayesinde evliliğinizi koruyabilir, huzurlu ve mutlu bir yuvada yaşayabilirsiniz” cümlelerini kullandı.

1d064809-4132-4016-aa98-54f8952e6bee.jpg

“SUÇLAYICI İFADELERDEN KAÇININ”

Çiftlerin birbirlerini suçlayıcı ifadelerden kaçınmaları gerektiğini vurgulayan Kıcıkoğlu, şöyle konuştu: “ Aileleri araya katmamak sadece iki kişi arasında ilişkileri yürütmek çok önemlidir. Her zaman evde mutluluk neşe eğlence olmayabilir. Bazen tartışmalar da olabilir. İlişkilerde tartışma olmayacak diye bir şey yoktur. Tartışmalar tabi ki olacaktır. Tartışılan konular çoğunlukla da net bir çözüme ulaşmayan konular olur. Özellikle yeni evlenen çiftlerde eşlerin aileleri, tartışma konusu olabilir ve bu büyük çoğunlukla net bir çözüme ulaşamayan bir sorun olur. Ancak önemli olan konunun bir çözüme ulaşması değil, bu tartışmaların nasıl yapıldığıdır. Küsmek, tepkisiz kalmak, yüksek sesle konuşmak, bağırmak ve fiziksel şiddet sınırların yeniden çizilmesi gerektiğinin başlıca işaretidir. "Sen şöylesin, böylesin" gibi suçlayıcı bir ifade değil, kendi açınızdan "Bu durum benim şöyle hissetmeme yol açtı" şeklinde bir ifade daha çok kendinizi ifade edebilmenizi sağlar.”

kader-kicikoglu.jpg

“BEKLENTİYİ ÇOK YÜKSEK TUTMAYIN”

Evlilikte beklentinin çok aşırı derecede olmaması gerektiğine de değinen Kıcıkoğlu, şunları söyledi: “Her bireyin hayatta her şeyden beklentisi olduğu gibi evliliğe dair beklentileri illaki vardır ama evliliğe dayalı faktörler kimi zaman çiftler arasında probleme yol açabilmektedir. Evliliğe dair beklentilere güven, sadakat, bağlılık, aile olma, diğerlerine karşı süregelen destek, çoğalma, sığınak, statü, maddi destek gibi durumları örnek olarak gösterebiliriz. Diğer yandan, evlilik sistemine genellikle farkında olmadığımız ama bazen de farkında olduğumuz beklentiler ile birlikte girmekteyiz. Aile olarak farkında olduklarımız, eş tarafından kabul edilmiş olsun ya da olmasın beklentilerin, ihtiyaçların eşe ifade edilen yanının olmasının yanında öfke, utanç ve reddedilme korkularından dolayı ifade edilemeyen yanları da vardır. Farkında olmadıklarımız ise, genellikle zıtlıkla karakterize olan arzu, istek ve ihtiyaçlardan oluşmaktadır. Evlilikte beklentilerimiz aşırı değil olabilecek maddi ve manevi olanakların çizgisinde kalmalıdır.”

642a29552d9637b277aea6a2c558f06b.jpeg

BİR EVLİLİĞİN BİTTİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Güven, teslimiyet ve doğruluğun olmadığı evliliğin sağlıklı bir zeminde olmadığını ifade eden Kıcıkoğlu, “ Evliliğin bitmesinin ilk belirtisinin; eşler arası ruhsal birlikteliğin son bulması ve duygusal soğukluk ’tur. Öncelikle eşler bunu anlamlandıramazlar ancak duygusal bağlamda bir şey paylaşmak içlerinden gelmemektedir. Sadece zihinsel perspektifte kısa ve geçiştirici cümlelerden oluşan diyaloglar; evlilik sürecindeki ilk sarsıntıdır. Daha sonra fizyolojik anlamdadır birlikte yaşam alanlarımızda paylaşılan zamanda azalmalar gözlemlenebilir duygusal boyutta ayrışan eşler, fiziksel boyutta da ayrışmaya başlamıştır. Evlilik zeminindeki huzur ve mutluluğun birlikteliğindeki ahengi göremiyorsak o evlilik zaten son bulmaya gelmiştir. Eşler birbirlerini ne kadar istekle ve anlamak için dinliyorlar ise evlilik zemini o kadar güçlüdür. Eşlerden biri veya her ikisi de sadece kendi zeminlerinden anlatmak için konuştuklarında ve “dinlemek” yerine duymayı tercih ettiklerinde duygusal boşanma gerçekleşir ve evliliğin artık bittiğini görebiliriz” diye konuştu.

1666336200-47-mykaleidoscope-ru-p-schastlivie-vlyublennie-krasivo-49.jpg

“KENDİ ÇIKARLARINIZI DÜŞÜNMEYİN”

Mutlu bir evlilik için yapılması gerekenleri sıralayan Kıcıkoğlu, “Öncelikle sadece kendi çıkarınızı düşünmeyin. Empati kurun ve onun nelerden hoşlandığını keşfedin. Bu konuda eşinize de danışın ve kendi istek ve fikirlerinizi ön planda tutmamaya çalışın. Ailelerinizi ilişkilerinizin merkezine koymayın. Birbirinize zaman ayırın yalnız zaman geçirmeye özen gösterin ortak ilgi alanlarınızı keşfedin Sevginizi dile getirin Dürüst olmaktan hiç vazgeçmeyin İlişkinizi öncelik haline getirin birbirinize sürpriz yapın Yürürken el ele tutuşun "Seni seviyorum" deyin Birbirilerinize karşı büyük beklentilere girmeyin. En önemlisi de birbirinizin alanlarına saygı duyun” diyerek sözlerini noktaladı.

od2p7lcpc7t4miva4sxh9n-1920-80.jpg

Kaynak:Tuna Koçak

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.