Konya
Açık
5°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri MasterChef’ten Konya’ya tatlı dokunuş! Beyza Huri Aydın: “Markam Konya’dan Doğacak”

MasterChef’ten Konya’ya tatlı dokunuş! Beyza Huri Aydın: “Markam Konya’dan Doğacak”

Masterchef'in başarılı yarışmacısı Beyza Huri Aydın, memleketi Konya’da kendi pastanesini açtı.

MUHABİR: Gülbahar Bayanay
Okunma Süresi: 2 dk

Masterchef yemek yarışmasında başarısıyla dikkat çeken Beyza Huri Aydın, Konya'da kendi pastanesini açtı. Fransız tatlılarının bulunduğu pastanesinde Konyalılara özel reçetesini Anadolu’da Bugün’e anlattı.

Yemeğe ilgisinin küçüklükte, anne babasından geldiğini söyleyen Aydın, babasının döner dükkânında büyümesinin aşçılığını geliştirmek için büyük fırsat olduğunu söyledi.

Aydın, Masterchef yarışmasına katılmasında da yine babasının rolü olduğunu anlattı:

“MasterChef süreci aslında tamamen bir macera amaçlıydı, Fransa'da bu tür yarışma programları Türkiye gibi değil, Fransa'da bu tür yarışmalar eğlence için. Ben buraya geldiğimde anladım, Fransa’da bu tür yarışmalara katıldığınızda gidiyorsunuz, eğleniyorsunuz, çıkıyorsunuz MasterChef yarışmasını da böyle bekliyordum. Babam 'sen de katıl, sen de yaparsın' dedi. Babamla konuşurken rastgele başvurmuş oldum onlar da beni çağırdı. Şaşırdım açıkçası çünkü profesyonel bir tecrübem yoktu.

Evde ben pasta vs. yapıyordum sonra işte gittim ama beklediğim gibi değildi, dediğim gibi çok farklı ben giderken geri döneceğimi düşünüyordum Fransa’ya. Düşüncelerimle olanlar çok farklıydı yani sürecim böyle başladı”

whatsapp-image-2025-08-08-at-16-24-33.jpeg

MARKALAŞMA YOLUNDA İLK ŞUBE KONYA’DA

Pastanesini Konya’da açmasının sebebini açıklayan Aydın şunları söyledi:

“Herkes soruyor pastaneni neden Konya’da açtın. Şöyle, ne kadar da Fransa’da doğup büyüsem de aslen Konyalıyım İstanbul ile Konya arasında çok kaldım benim için Konya daha çok önemli. Markalaşmayı düşünüyorum ve bu markanın kendi memleketimden çıkmasını çok istiyorum o yüzden ilk şubem Konya’da olmalıydı."

whatsapp-image-2025-08-08-at-16-26-27.jpeg

KONYALILAR MODERN LEZZETLERLE TANIŞIYOR

Pastanede daha çok Fransız lezzetleri bulunduğunu ifade eden Aydın, “Maalesef daha çok büyüdüğüm kültürle sizi karşılıyorum yani Fransız usulü. Mesela creme brulee yapıyoruz, kruvasan türleri yine çeşitli milföy hamurundan tatlılar çıkarttım. İnsanlara yavaş yavaş tanıtmaya başlıyorum. Benim kendi pasta reçetelerim de var; haşhaşlı, limonlu vs. kendi tarzımı yansıtmaya çalışıyorum” dedi.

Aydın, son olarak Konyalılara tatmalarını istediği lezzetler hakkında şunları kaydetti:

“Ben kendi reçetelerimi tamamen tatmalarını istiyorum. Hatta yarışmada ödül aldığım bir tabak var, ‘kara orman’ onu pasta halinde yaptım burada onun da tadına bakmalarını isterim, bir de creme brulee çünkü biz usulüne göre yapıyoruz Fransa’daki gibi o yüzden ikisini de tatmalarını istiyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *