Konya
Açık
1°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Açık
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'ya Yeni Meslek Yüksekokulu: Sanayiye Nitelikli İnsan Gücü Yetiştirilecek

Konya'ya Yeni Meslek Yüksekokulu: Sanayiye Nitelikli İnsan Gücü Yetiştirilecek

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS), sanayinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli insan kaynağı sorununa çözüm üretmek amacıyla eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS), sanayinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan nitelikli insan kaynağı sorununa çözüm üretmek amacıyla eğitim yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda Selçuk Üniversitesi ile iş birliği yapılarak, KOS’a Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu kazandırılması için protokol imzalandı.

Protokole, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz imza attı. Yeni yüksekokul, KOS’un bölgedeki 5. eğitim yatırımı olacak.

2 BİN 769 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR, BÖLGE ADETA BİR EĞİTİM KAMPÜSÜ

Protokol töreninde konuşan Başkan Büyükeğen, Konya OSB'nin halihazırda bir anaokulu, meslek lisesi, mesleki eğitim merkezi ve bir teknik bilimler meslek yüksekokuluna sahip olduğunu hatırlattı. Bu okullarda toplam 2 bin 769 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Büyükeğen, yeni yüksekokulun açılmasıyla bölgedeki okul sayısının beşe çıkacağını ifade etti.

Konya OSB’nin Türkiye’nin ikinci büyük organize sanayi bölgesi olduğunu hatırlatan Büyükeğen, “31 milyon metrekarelik alanda 768 fabrikanın üretim yaptığı bir bölgede, öğrencilerimiz hem teorik hem de pratik eğitim alarak üretimin içinde yetişecek. Sanayimizin nitelikli insan gücü ihtiyacına doğrudan katkı sunacak bu proje için Selçuk Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

REKTÖR YILMAZ: “İSTİHDAM AÇISINDAN ÇOK KIYMETLİ BİR ADIM”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da protokol töreninde yaptığı konuşmada, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekti. Bu projeyle öğrencilerin mezun olmadan önce meslekleriyle ilgili bilgi ve tecrübeyi sahada kazanacaklarını vurgulayan Yılmaz, “Bu okuldan mezun olacak öğrenciler, sanayinin ihtiyaçlarına göre yetişecek. Bu da istihdam açısından çok değerli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Konya OSB Başkanı Mustafa Büyükeğen ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu protokolünü imzaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *