Konya Aydınlar Ocağı’nın düzenlediği Selçuklu Salı Sohbetlerinde, Dr. Sedat Yüksel hayatı ve hatıralarını dinleyicilerle paylaştı. İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, derneklerinin hiçbir görüş ve kurumun arka bahçesi olmadığını belirterek, “Gerçek sivil toplum kuruluşu, Türk milleti için fikir üretmeli ve hizmet etmelidir. Yanlışları değiştirmek zor olsa da, her türlü fikri hakarete varmadan konuşmaya gayret ediyoruz” dedi. Güçlü, 29 yıldır düzenlenen konferanslar sayesinde millete ve devlete borçlarını ödeme çabasında olduklarını ifade etti.
Etkinlikte konuşan Dr. Sedat Yüksel, çocukluk, talebelik, hekimlik ve siyaset yıllarına dair anılarını fotoğraf sunumu eşliğinde anlattı. 1952 yılında Konya İsmail Kasabası'nda doğan Yüksel, kasabasının tarihi hakkında bilgiler vererek, Mevlâna’nın da İsmil’den geçtiğini belirtti. Babasının iler görüşlü bir insan olduğunu, dedesinin ise cephelerde savaştığını anlattı. Konya İmam Hatip Okulunda eğitimini sürdüren Yüksel, okulda yaşadığı zorluklardan ve ailesinin desteğinden bahsetti.

Üniversite sınavında yaşadığı ilginç bir olaydan da bahseden Yüksel, 1973'te sınav sorularının çalındığını ve bunun sonucunda sınavın iptal edildiğini belirtti. Yüksel, ardından yaptığı sınavda Türkiye birincisi olmasına rağmen, yeniden yapılan sınavda Türkiye otuz üçüncüsü olduğunu söyledi.
Tıp eğitimi için Ankara’ya dönen Yüksel, 1979’da Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1982 yılında Göğüs Hastanesi’ne geçiş yaptı ve burada kurucu hekimlerden biri olarak çalışmaya başladı. Hekimlik mesleğinin yanı sıra, sıkıyönetim döneminde para toplama çalışmalarını da anlatan Yüksel, doğu illerine yapılan mecburi tayinlerden de bahsederek, sağlık hizmetlerinin zorluklarını dile getirdi.

1999 seçimlerinde DYP’den Belediye Başkanlığı teklifi alan Yüksel, siyasetin bilinmeyen yönleriyle karşılaştığını ve çeşitli zorluklarla mücadele ettiğini ifade etti. Ayrıca, Konya’daki eğitime destek kampanyası kapsamında bir okul yaptırma kararı aldığını ve bu okulun inşasını başarıyla tamamladığını belirtti.
Hekimlikten emekli olduktan sonra okumaya daha çok zaman ayıran Dr. Sedat Yüksel, sağlık alanındaki bazı olumsuzluklardan, ilaçların yan etkilerinden bahsederek, bitkilerin şifa kaynağı olduğuna dair araştırmalarını paylaştı. Ayrıca, vatandaşların hastalıkları konusunda en iyi hekimi seçerken dikkatli olmalarını önerdi.

Program sonunda, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Dr. Sedat Yüksel’e teşekkür ederek günün hatırası olarak bir kitap takdim etti.