Gölün Beyşehir için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, çevre duyarlılığı ve su kaynaklarının korunması konusunda net mesajlar verdi.

“GÖL BİZİM VAZGEÇİLMEZİMİZ”
Konuşmasında Beyşehir Gölü’nün sadece doğal bir değer değil, aynı zamanda ilçenin can damarı olduğunu ifade eden Başkan Bayındır, “Ben klavyeden göl korumaya çalışmadım. Bu kentte gölü korumak için köprüyü mühürleyen belediye başkanıyım. ‘Bu köprüden su alamazsınız, göl bitiyor’ diyen kişiyim,” ifadelerini kullandı.
“KİMSE BİZİM MÜCADELEMİZİ HAFİFE ALMASIN”
Yıllardır gölün korunması için verdiği mücadeleye değinen Bayındır, “Bana akıl verenlere sesleniyorum: Oturun ve dinleyin. Siz ortada yokken biz bu mücadeleyi veriyorduk. Bu gölde boğularak hayatını kaybeden arkadaşlarımızı toprağa verdik. 1980’li yıllarda su seviyesi 1125 metreydi. Bugün ise göl neredeyse kara görünümünde,” dedi.
“VAHŞİ SULAMAYA ARTIK DUR DENMELİ”
Başkan Bayındır, konuşmasının devamında vahşi sulamanın göl üzerindeki etkilerine de değindi: “Aşağılarda su beklemeyin. Sabrımızı zorlamayın. Beyşehir Gölü, içme suyu kalitesinde bir kaynaktır. Onu korumak her Beyşehirlinin görevidir. Bu sorunu birlikte, devletimize karşı gelmeden ama kararlılıkla çözeceğiz,” ifadelerini kullandı.