Konya
Açık
5°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da soğuk havaların vazgeçilmez çorbası: Arabaşı

Konya'da soğuk havaların vazgeçilmez çorbası: Arabaşı

Arabaşı çorbası, özellikle Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen geleneksel bir çorba çeşididir. Türkiye'de Konya iline özgü bir lezzet olan Arabaşı çorbası, soğuk havaların kendini göstermeye başlamasıyla sofraların vazgeçilmezi konumundadır.

Okunma Süresi: 2 dk

Arabaşı çorbası, Türk mutfağının özel lezzetlerinden biri olan ve özellikle Konya bölgesine özgü olan bir çorba türüdür. Geleneksel bir tarife dayanan bu çorba, etli ve unlu yapısıyla hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek sunar.

Kış aylarının gelmesiyle sofralardaki yerini alan arabaşı çorbası, özel hazırlanan hamuru ile vazgeçilmez bir hale gelir.

İŞTE ARABAŞI ÇORBASI TARİFİ

Hamuru için:

1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
7 su bardağı su

Çorbası için:

2 adet tavuk göğüs eti
2 çay kaşığı salça
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
20 gram tereyağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı nane

1150331372232.jpg

ARABAŞI ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Arabaşı çorbasının hamuru için 5 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencerede kaynatın.

İçine 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk su ekleyin.

Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.

Koyulaşan hamuru hafifçe ıslattığınız bir cam tepsiye dökün.

Bir süre oda sıcaklığında ardından buzdolabında soğutun.

Yiyeceğiniz zaman baklava şeklinde dilimleyin.

Çorbanın kendisi için 1 çay kaşığı salçayı tencerede sulandırın.

Tavukları, pul biberi ve tuzu ekleyip tavuklar yumuşayana kadar pişirin.

Pişen tavukları parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.

Tereyağını eritip içine biraz un ilave edin.

Salça ve pul biber de ekleyip 3 dakika kadar kavurun.

Bu karışımı tavuklara ilave edin ve çorbanın içinde eritin. 5 dakika daha pişirin.

Çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine nane serpin ve limon suyu sıkın.

Servis ederken çorba sıcak hamur soğuk olmalıdır.

63a0316803f04.jpg

ARABAŞI ÇORBASI HAMURU NASIL YENİR?

Arabaşının hamuru ise un, su ve tuzla hazırlanır. Kaynayan suyun içine atılan un, karıştırılarak bulamaç kıvamına getirilir. Daha sonra bir tepsiye dökülen hamur soğutulur. Soğuyan hamur, baklava dilimi şeklinde kesilir.

Kaşığa önce soğuk hamur, ardından çorba alınır ve çiğnenmeden yutulur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *