Konya
Açık
-4°
Aksaray
Açık
-1°
Karaman
Açık
-1°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da öğrenciler, sosyal medyada dil bilinci yaratıyor!

Konya'da öğrenciler, sosyal medyada dil bilinci yaratıyor!

Konya'da Selçuklu Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu, "Harezmî Eğitim Modeli" kapsamında öğrencilerinin Türkçeyi doğru kullanma konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yenilikçi bir projeye imza atıyor.

Okunma Süresi: 1 dk

Öğrenciler, sosyal medyada sıkça karşılaşılan dil yanlışlıklarını tespit ederek bu hataları görseller ve animasyonlarla düzeltiyor, aynı zamanda dijital içerikler üreterek dil bilincini artırmaya katkı sağlıyor.

4-001.jpg

Proje kapsamında, yanlış kullanılan kelimeler, anlatım bozuklukları ve yazım hataları detaylı bir şekilde inceleniyor. Öğrenciler, bu hataları doğru kullanım örnekleriyle düzelterek, sosyal medya platformlarında paylaştıkları içeriklerle Türkçenin doğru kullanımına dikkat çekmeyi hedefliyor. Ayrıca, okul panolarında da bu içerikler sergileniyor.

1.jpg

Harezmî ekibi tarafından yürütülen bu çalışma, öğrencilere eleştirel düşünme, araştırma yapma ve dijital medya okuryazarlığı gibi beceriler kazandırırken, aynı zamanda ana dillerine karşı duyarlı olmalarını sağlıyor. Okul öğretmenleri, bu tür projelerin öğrencilerin teknolojiyi üretken bir şekilde kullanmalarına olanak tanıdığını vurguluyor.

5.jpg

Projeye, ilerleyen dönemde daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla farklı sınıflarda da yer verilmesi ve diğer okullarla iş birliği yapılması planlanıyor. Bu proje sayesinde öğrencilerin problem çözme, iş birliği yapma ve eleştirel düşünme becerilerinin gelişmesi hedefleniyor.

2-001.jpg

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *