Konya Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal, doğal gaz kullanımında imar altyapısı nedeniyle yaşanan sorunları çözmek amacıyla önemli bir karar hazırlığında olduklarını duyurdu.
Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Başkan Köksal şunları söyledi:
"Şehir merkezinin büyük bölümünde doğal gaz kullanımı varken imar sorunu olan kimi mahallelerimize imar altlığı sorunu nedeniyle dağıtım şirketi Enerya abone yapmıyor.
Kızılca Mahallesi Su Deposu sokak gibi kimi yerlerde tekil çözümler ürettik. Lakin imara uygun olmayan yollardaki evlere doğal gaz için hat çekilmesi mümkün olmuyordu. Beşkavak, Yeni Mahalle, İstasyon ve Seyran Mahalleleri gibi. Mecliste bir karar alarak bu sorunu gidermek için önemli bir adım atacağız.

Mevcut imara uygun olmayan yollara döşenecek doğal gaz alt yapısının 10 yıl içinde taşınması gündeme gelirse deplase (taşıma) ücretini Akşehir Belediyesi olarak biz ödeyeceğiz. Ve ilk kararı Beşkavak Mahallesi için alacağız.
Şundan emin olunuz. Ne sorununuz varsa takipçisiyiz ve yetkilerimiz dahilinde sonuna kadar çözümü için uğraşıyoruz."