Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında hayata geçirilen Maarif Modeli Ebeveyn Okulu ve Aile Okulu programları çerçevesinde, Konya’da açılan kurslarda eğitimler aralıksız devam ediyor. Program, ailelerin eğitim sürecine daha aktif katılımını sağlamayı ve ebeveynlerin çocukların gelişiminde üstlendikleri rolü güçlendirmeyi amaçlıyor.
DOĞANHİSAR, EREĞLİ VE KARAPINAR'DA KURSLAR DEVAM EDİYOR
Konya’nın Doğanhisar, Ereğli ve Karapınar ilçelerindeki halk eğitimi merkezlerinde düzenlenen kurslarda; aile yapısını destekleyen ve sosyal gelişimi artıran birçok başlıkta eğitimler sunuluyor.
Velilere Verilen Eğitim Başlıkları Şunlar:
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Türk Sosyal Hayatında Aile
Ailece Nitelikli Zaman Geçirme
Ailede Kültürel Zenginlik
Çocuğun Başarısında Ailenin Rolü
Sosyal Etkinlikler ve Çevre Bilinci
Hane İçi Dijital Eğitim
Akran ve Arkadaşlık İlişkileri
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ebeveynlerin bilinçli ve katılımcı bireyler olarak eğitim sürecine katkı sunmasının, çocukların akademik ve sosyal gelişimini doğrudan olumlu etkilediğini vurguluyor.