Konya’nın Eski Sanayi bölgesinde 13 yıldır dönercilik yapan Hüseyin Gülcanoğlu, mesleğe nasıl başladığını ve yaşadığı zorlukları anlattı.
Dönerciliğin yalnızca mutfakta değil, insan ilişkilerinde de sabır gerektiren bir meslek olduğunu söyleyen Gülcanoğlu, “Arkadaşımın yanına yardıma giderek çalışmaya başladım ve bu yardım zamanla ilerleyerek mesleğim haline geldi. Bu işi 13 yıldır yapıyorum” dedi.

Sektöründe eleman bulmanın oldukça zor olduğunu söyleyen Gülcanoğlu, şu görüşleri paylaştı:
"Eleman bulmak, elemanlarla uğraşmak, sürekli elemanların dertlerini dinlemek, bazı müşterileri memnun edememek bizi yoruyor."
İşletmesinde sadece döner servisi olmadığını söyleyen Gülcanoğlu, etli ekmek, börek ve fırın ürünleri sunduklarını belirtti.
Gülcanoğlu, dönerciliğin zor bir meslek olduğunu belirterek genç jenerasyona "Çalışma saatleri çok uzun” diyerek bu mesleği önermedi.