Konya'da bu merkez dünyaya örnek olacak! Bakan Göktaş duyurdu!

Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’ın açılışı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımı ile gerçekleştirildi

Konya'da bu merkez dünyaya örnek olacak! Bakan Göktaş duyurdu!
Yayınlanma:

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’ın açılışı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Eğitim modeliyle Türkiye’deki ilk ve tek merkez olan DOSD Meram'ın açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Down Sendromlu bireylerin yanında her zaman olacaklarını söyledi.

img20231027165858.jpg

"DOSD DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK"

DOSD Yaşam Destek Merkezi'nin tüm dünyaya örnek olacağını vurgulayan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, " Konyalı olarak Konya'da böyle güzel bir DOSD merkezinin açılışında bulunmaktan gurur duyuyorum. Bizler bu dünyaya kendi kardeşlerimiz arasında dahi farklılıklarımızla geliriz. Bir bedensel, zihinsel veya genetik farklılığın bireyi ve ailesini tamamen temsil eden bir kimlik haline gelmesine izin vermemeliyiz. Hepimiz bir diğerini önemsediğimiz kadar var olabiliyoruz. Toplumumuzda yardımlaşma duygusunu güçlendirmeli, birlik ve beraberliğimizi kaybetmemeliyiz. Bakanlık olarak vizyonumuz yalnızca günümüzün sorun ve beklentilerine karşılık vermek değil hızla değişen dünyada geleceğin sosyal hizmet modellerini de en etkili şekilde hayata geçirmektir. Bakanlık olarak engelli vatandaşlarımız için aile odaklı ve bütün bir yaklaşımla sosyal hizmet modelleri geliştiriyoruz. 658'den fazla engelli vatandaşımıza hizmet sağlıyoruz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan Türkiye 100 yılı kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. DOSD'un yapımında emeği geçen başta Meram Belediyesi olmak üzere, üniversitemize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu kurumun bütün dünyaya örnek olacağına inanıyorum. Hakikaten beni bu projeye davet ettiklerinde Konya'ya geleceğimde çok heyecanlandım. Çünkü Türkiye'de hakikaten özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik gerçekten son 21 yılda bir devrim yaşandı. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Burada eğitim görecek bütün yavrularımıza şimdiden başarılı bir süreç diliyorum hepinize saygıyla sevgiyle selamlıyorum" diye aktardı.

img20231027170021.jpg

"YETENEKLERİ ONLARI DAHA ÖZEL YAPIYOR"

Down sendromlu bireylerin özel yeteneklerinin olduğunu vurgulayan Başkan Kavuş, " Tüm bu yetenekleri onları, çok daha özel yapıyor. Eğitim ve istihdam imkanları ile sağlık fırsatları sunulduğunda tüm potansiyellerini en üst düzeye çıkardıkları da bilimsel bir gerçektir. Bizim onları tanımamız, onların da hayatı tanımaları için, aynı zamanda onları desteklemek, topluma entegre etmek ve potansiyellerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram eğitimlerine ve çalışmalarına kısa bir zaman önce başladı. Down Sendromlu çocuklarımızın, bireylerimizin ve onların ailelerinin hayatlarına en güzel şekilde dokunan merkezimiz, down sendromlu bireylerimizin ve ailelerinin yaşam kalitesini artırmak, yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla ve onların fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişimlerini, bireysel özelliklerinin izin verdiği sınırlar içerisinde en üst noktaya çıkarmak hedefiyle yola çıktı. Ve tüm bunların ötesinde onların ve ailelerinin yanında durduğumuzun en güzel nişanesi oldu" şeklinde konuştu.

"EĞİTİMLERDE AİLE ROLÜNÜN DE ÖNEMLİ OLDUĞU BİLİNCİNDEYİZ"

Eğitim programına aileleri de dahil ettiklerini vurgulayan Başkan Kavuş, "DOSD Meram’da Down Sendromlu bireylerimize sunduğumuz uygulamalı eğitimlerimiz ve özgün programlarımızla özel bireylerimizin öncelikle motor becerileri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Eğitimde aile rolünün de önemli olduğu bilinciyle programlarımızın içerisine ebeveynlerimizi de dahil ediyor, her bireyin ihtiyaçlarına yönelik farklı programlar da uyguluyoruz. Down Sendromlu çocuklarımızın özelliklerini ve ihtiyaçlarını esas alan bu programımızda; özel eğitim, dil ve konuşma, fizyoterapi, ergoterapi, spor, oyun terapisi, iş ve meslek beceri öğretimi, psikolojik destek gibi başlıklar bulunuyor. Eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunun bilinciyle öğrencilerimizi iş hayatına da hazırlıyor, onlara mesleki beceriler kazandırmayı da amaçlıyoruz. Down Sendromu ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip edecek ve bunları burada da uyarlayacak olan DOSD Meram, şehrimize, ilçemize, ailelerimize ve özel bireylerimize çocuklarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.