Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Hocacihan Mahallesi Cihan Caddesi’nde çıkan yangın mahalleliyi panikletti. İddiaya göre, çevrede oynayan çocukların attığı maytapların neden olduğu yangında alevler kısa sürede yayıldı. Yangın, Suriyeli bir ailenin yaşadığı evin önünde başladı ve ailenin üç tekerlekli motoru tamamen yandı.
Olay sırasında ev sahibi adam, evinin yandığını görünce baygınlık geçirdi. Neyse ki olayda herhangi bir can kaybı ya da ciddi yaralanma yaşanmadı.
Yangına çok sayıda itfaiye ekibi, sağlık görevlisi ve emniyet güçleri müdahale etti. Mahalle sakinleri de ekiplerle birlikte yangını söndürmek için büyük çaba gösterdi. Alevlerin kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmaları başlatıldı.
Yangının kesin çıkış nedeni yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacak. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.