Konya
Az bulutlu
4°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Açık
4°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya'da balın sırrı çözülüyor!

Konya'da balın sırrı çözülüyor!

Konya İl Tarım Müdürü Duran Seçen, beraberindeki heyetle birlikte Bozkır Bal Dolum ve Paketleme Tesisini ziyaret etti.

Okunma Süresi: 1 dk

Konya İl Tarım Müdürü Duran Seçen, beraberindeki heyetle birlikte Bozkır Bal Dolum ve Paketleme Tesisini ziyaret etti. Ziyaret, Bozkır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından işletilen Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) kapsamında gerçekleştirildi. Bu projede, İl Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Bozkır Belediyesi ve KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliği yaptı.

463372306-1329826248274798-1399361155491435579-n.jpg

Tesis, bal süzme ve paketleme işlemlerinin yanı sıra arı beslemesinde kullanılan fondan şekeri üretimi de yapılıyor. Yeni hasat ballarının paketlenmeye başlandığı belirtildi. Tesisin yaptığı analizler sonucunda, toplam aktivite değeri 40’ın üzerinde ve 1000 prolinin üzerinde çiçek balı paketleniyor. Bu tesis sayesinde, güvenilir ve kaliteli gıdanın doğrudan üreticiden tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor. Duran Seçen, ziyaret sırasında tesisin tarımsal kalkınma açısından önemine vurgu yaptı ve yerel üreticilerin desteklenmesinin gerekliliğini dile getirdi.

Yorumlar
A
Adil Aslan 1 yıl önce
Tarım il müdürü arıcıların üretim yaptiği yukarıdaki yaylalar tarafına bahar aylarında bir çıksın o yaylalara 50 NC kamyonetlerle çuvallar dolusu şeker gidiyor arılar o şekerlerle üretiyor balları yüzde yüz saf derken yanılıyorsunuz O yöreden aldiğım tüm ballar şekerlendi.
BEĞENME
0
CEVAPLA
G
Galip caner 1 yıl önce
Bizde bilgi sahibi olmadan fikir sahibi çok malesef Gerçek çicek balı soğuk hava ile karşılaşınca aynı zeytin yağı gibi kendini korumaya alarak sekerlenmesi lazım bunada krem bal denilir şeker olayına gelince bahar ayında arıları bal akım zamanına hazırlamak ana arıya daha fazla yavru artırmak ve bal akımına güçlü kavanlarla girmek için besleme yapılır bir kovan arı senelik yarım tondan fazla bal tüketir erken bahar döneminde azar azar yapılan beslemenin bala karışma ihtimali çok dusuktur
BEĞENME
0
CEVAPLA
Âdil Şahid 1 yıl önce
+14 derecede dahi kendini korumaya alıyor bal.Şeker hiç verilmese keşke fakat ticari üretim için herhalde şart. Arı kursağından geçtikten gayri hakiki sayılıyor
BEĞENME
0
CEVAPLA
Şükrü 1 yıl önce
Arısız mi yapmışlar balı
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
Adil Türk 1 yıl önce
Sahte bal bozkirdan yenir.
BEĞENME
0
CEVAPLA