Konya'da baklagiller ekimi başladı
Konya’nın Kulu ilçesinde 2025 yılı baklagil ekimi, çiftçilerin yoğun çabalarıyla başladı, ve ilçede tarımsal alanlar yeşil mercimek, nohut, kimyon gibi ürünlerle dolduruluyor.
Konya’nın Kulu ilçesinde 2025 yılı baklagil ekimi başladı. Kulu Ziraat Odası Başkanı Cengiz Öztürk, ilçede tarımsal alanlarda ekim çalışmalarının sürdüğünü belirterek, geniş bir alanda baklagil ekimi yapıldığını açıkladı.
Öztürk, "Kulu genelinde yaklaşık 200 bin dekarlık alanda yeşil mercimek ekimi gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra 35 bin dekar nohut, 20 bin dekar kimyon, 7 bin dekar mısır ve 10 bin dekar alanda anason ekimi yapılacak. Ayrıca bazı çiftçilerimiz alternatif tohumları da toprakla buluşturacak" dedi.
Tarımsal üretimde verimliliğin artırılmasını hedeflediklerini vurgulayan Öztürk, "Çiftçilerimize şimdiden bol kazançlı ve bereketli bir sezon diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.