Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya Seydişehir Belediyesi'nden doğa tutkunlarına trekking daveti

Konya Seydişehir Belediyesi'nden doğa tutkunlarına trekking daveti

Konya Seydişehir Belediyesi, 29 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği Homonada Yolu Trekking Etkinliği ile doğaseverleri Seydişehir’in eşsiz doğasıyla buluşturuyor. 46 kilometrelik parkurda yapılacak yürüyüş için kayıtlar başladı.

Okunma Süresi: 2 dk

Seydişehir Belediyesi, bölgenin eşsiz doğasını tanıtmak ve doğa turizmini canlandırmak amacıyla önemli bir etkinliğe imza atıyor. Seydişehir’in ilk profesyonel trekking rotası olan 300 km’lik Homonada Yolu'nun 46 kilometrelik ilk etabında gerçekleştirilecek trekking etkinliği için kayıtlar açıldı. Katılımcılar, www.seydisehir.bel.tr adresi üzerinden başvuruda bulunabilecek.

BAŞKAN USTAOĞLU: "DOĞASEVERLERİ SEYDİŞEHİR’İN DOĞASIYLA BULUŞTURACAĞIZ"

Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Seydişehir’in doğal zenginliklerini tanıtmak ve doğa turizmi potansiyelini artırmak amacıyla alternatif spor faaliyetlerine yöneldiklerini belirtti. Ustaoğlu, “Bu tür etkinlikler, Seydişehir’in güzelliklerini keşfetmek isteyen doğaseverler için önemli bir fırsat olacak. Katılımcılar, Homonada Yolu boyunca tarihi ve doğal zenginlikleri yerinde deneyimleyecekler. Doğal mirasımızı tanıtmak için alternatif turizm faaliyetlerine yöneliyoruz” dedi.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ 4 GÜN SÜRECEK

Seydişehir Belediyesi tarafından düzenlenen Homonada Yolu Trekking Etkinliği, 29 Mayıs ile 1 Haziran tarihleri arasında 3 gece konaklamalı olarak gerçekleşecek. Katılımcılar, Kızılcıköy, Yeniceköy, Taraşçı, Kuğulu Tabiat Parkı ve İçerikışla Mevkii’ndeki parkurlarda yürüyüş yapacaklar. Toplamda 46 kilometrelik bir parkurda doğa severler, doğayla iç içe zaman geçirecek.

KATILIMCILARA ÖZEL EKİPMAN VE HİZMETLER SUNULACAK

Başkan Ustaoğlu etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, katılımcılara Homonada Yolu baskılı tişört ve Buff hediye edileceğini, kamp yüklerinin araçlarla taşınacağını söyledi. Ayrıca kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği organizasyon tarafından sağlanacak. Katılımcıların kamp ve yürüyüş ekipmanlarını kendi temin etmeleri gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, etkinliğin liderliğini deneyimli dağcılar Mehmet Gültekin ve Fedai Erkocaoğlu’nun üstleneceğini belirtti.

Seydişehir Belediyesi, bu etkinlik ile Seydişehir’i doğa turizmi açısından daha geniş kitlelere tanıtmayı ve doğa severlerin bölgeye ilgisini artırmayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *