Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya Selçuk Üniversitesi, TÜBİTAK 2209-A'da Türkiye birincisi oldu

Konya Selçuk Üniversitesi, TÜBİTAK 2209-A'da Türkiye birincisi oldu

Selçuk Üniversitesi, TÜBİTAK 2209-A Programı’nda hem en fazla proje başvurusu yapan hem de en çok projesi desteklenen üniversite olarak Türkiye birincisi oldu.

Okunma Süresi: 2 dk

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı başvuru sonuçları açıklandı. 34 bin 762 öğrencinin başvurduğu programda Selçuk Üniversitesi, bin 146 başvuru ve 500 kabul edilen projesiyle Türkiye birincisi oldu.

Lisans öğrencilerinin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve araştırma ekosistemine katılımlarını teşvik etmeyi amaçlayan TÜBİTAK 2209-A Programı'na başvurular 1 Ekim - 15 Kasım 2024 tarihleri arasında alındı. Toplam 17 bin 889 projenin destek aldığı programda Selçuk Üniversitesi, dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Selçuk Üniversitesi Araştırma Dekanlığı koordinasyonunda yürütülen başvuru sürecinde üniversite genelinden bin 146 proje ile başvuru yapıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 500 proje desteklenmeye hak kazandı. Böylece Selçuk Üniversitesi, hem başvuru hem de kabul sayısında Türkiye birincisi oldu.

En Fazla Destek Alan Fakülteler:

  • Fen Fakültesi: 90 proje

  • Teknoloji Fakültesi: 81 proje

  • Ziraat Fakültesi: 38 proje

  • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi: 31 proje

  • Sağlık Bilimleri Fakültesi: 29 proje

En Fazla Destek Alan MYO’lar:

  • Sarayönü Meslek Yüksekokulu

  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

  • Ilgın Meslek Yüksekokulu

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, elde edilen başarıdan büyük gurur duyduklarını belirterek şu açıklamada bulundu:

“Üniversitemiz, öğrencilerimizin bilimsel çalışmalara aktif katılımını destekleyen bu değerli programda hem başvuru hem de kabulde ilk sırada yer aldı. Bu, araştırma üniversitesi olma vizyonumuzun bir sonucu. Öğrencilerimizi, akademisyenlerimizi ve emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *