Konya OSB ve NEÜ İş Birliği: KOS Teknik Bilimler MYO İlk Mezunlarını Verdi
Konya OSB ve NEÜ iş birliğiyle kurulan KOS Teknik Bilimler MYO ilk mezunlarını verdi.
Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğinde kurulan KOS Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, ilk mezunlarını verdi. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan yüksekokulda mezuniyet sevinci yaşayan 45 öğrenci için tören düzenlendi.
KOS OSB 4. Kısım Genişleme Alanı'nda yer alan yüksekokulda düzenlenen mezuniyet törenine; Konya Sanayi Odası ve Konya OSB Başkanı Mustafa Büyükeğen, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Hidrolik Pnömatik Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Işıl, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
“NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI, SANAYİMİZİN TEMELİDİR”
Törende konuşan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya OSB’de 765 fabrikanın üretim yaptığına ve 65 bin kişiye istihdam sağlandığına dikkat çekerek, “KOS Teknik Bilimler MYO, sanayi ile üniversitenin güçlü iş birliğini yansıtan örnek bir modeldir. Altyapı kadar önemli olan nitelikli insan kaynağı için bu okul, bölge sanayisinin ihtiyaçlarına yanıt vermektedir” dedi.
Büyükeğen, 204 öğrencinin eğitim gördüğü okulda döküm, kaynak teknolojileri, CNC operatörlüğü, elektrik-elektronik gibi alanlarda uygulamalı eğitim verildiğini belirtti. “İlk mezunlarımız olan 45 öğrencimizi gururla uğurluyoruz” diyen Büyükeğen, öğrencilere seslenerek “Her yatırım sizin geleceğinize yapılıyor. Sizler sadece mezun değil, bu okulun temsilcilerisiniz” ifadelerini kullandı.
CNC OPERATÖRLÜĞÜNDE İLK, HİDROLİKTE ÖNCÜ OLACAK
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da, okulda Türkiye’de ilk defa CNC operatörlüğü programının açıldığını belirterek, “Şimdi sırada hidrolik bölümü var. Bu alanda da ilk olacağız. Öğrencilerimiz, fabrikaların ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanlar haline geldi. Bu okul, memlekete yapılmış en önemli hizmetlerden biridir” dedi.
“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ”
OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, okulun üniversite-sanayi iş birliğinin örnek bir modeli olduğuna vurgu yaparak, “Konya sanayisinin ihtiyaçlarına göre bölümler açıldı. Ortak akılla oluşturulan bu sistem sayesinde, nitelikli gençlerimizi iş hayatına kazandıracağız” dedi. Kütükcü ayrıca, Konya’nın makine sektöründeki gücüne dikkat çekerek, hidrolik ve pnömatik bölümlerinin açılmasının önemine işaret etti.
“LABORATUVAR DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
Hidrolik, Pnömatik Kongresi Yürütme Kurulu Başkanı Şemsettin Işıl ise hidrolik bölümünün açılması için verilen çabayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. “Sanayi-üniversite iş birliğini en güzel şekilde gördük. AKDER olarak eğitim ve laboratuvar desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
“MİLLİ KÜLTÜRE SAHİP ÇIKIN”
KOS Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Candan da okulun kuruluş sürecinde Konya OSB’nin büyük emeği olduğunu vurgulayarak, Türkiye’de ilk defa böyle bir modelin uygulandığını ifade etti. Mezun öğrencilere hitap eden Candan, gençlerin milli kültüre ve birliğe sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Tören, bölüm birincilerine protokol üyeleri tarafından başarı belgelerinin verilmesi ve mezuniyet diplomalarının takdimiyle sona erdi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.