19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 106. yılı, Konya’nın Karapınar ilçesinde büyük bir coşku ve katılımla kutlandı. Gençlik ve spor temasıyla hazırlanan etkinlikler, ilçe halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Göktepe semalarında dalgalanan dev Türk bayrağı eşliğinde gerçekleştirilen yamaç paraşütü gösterisi, kutlamalara damga vurdu.
Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gençlik yürüyüşü ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk Stadyumu Kapalı Spor Salonu’na kadar yapılan yürüyüşte gençlerin coşkusu dikkat çekti.
Kapalı spor salonunda devam eden kutlama programında Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi. Öğrenciler şiirler okudu, KİSK BOSK, WuShu, okçuluk ve halk oyunları gösterileri sergiledi. Salondaki coşku, gençlik konseriyle zirveye ulaştı.
Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal, İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Üsteğmen Cihan Demirci’nin katılım sağladığı törende, çeşitli branşlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Günün en dikkat çeken etkinliği ise Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Göktepe semalarında düzenlenen yamaç paraşütü gösterisi oldu. Gökyüzünde süzülen paraşütçüler, dev Türk bayrağını dalgalandırarak izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Etkinlik, hem görsel şöleni hem de milli ruhu yansıtmasıyla hafızalara kazındı.
Karapınar’da düzenlenen 19 Mayıs kutlamaları, gençlerin enerjisi ve katılımıyla dolu dolu geçti. Tüm etkinliklerde emeği geçen öğretmenler, öğrenciler ve gönüllüler alkış aldı.