Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında vatandaşlara yönelik özel projelerle sosyal dayanışmayı artırmayı hedefliyor. Başkan Altay, "Mevlana'nın şehrinde Ramazan'ın iklimiyle gönüllerimiz bir, dualarımız bir. Bu mübarek günlerde hemşehrilerimizin coşkusunu paylaşmak için bir dizi çalışma gerçekleştiriyoruz" dedi.

Ramazan ayı kapsamında, Konya Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencileriyle iftar sofrasında buluşacak. Ayrıca, ihtiyaç sahibi 5 bin aileye sıcak iftar yemeği ve soğuk gıda desteği sunulacak. 11 bin 200 aileye 41 milyon 500 bin lira tutarında Sosyal Kart yardımı yapılacak. Eğitim desteği de sağlanarak, 12 bin 323 öğrenciye toplamda 9 milyon 404 bin lira değerinde eğitim yardımı yapılacak.
Başkan Altay, "Bereketimiz bol olsun. Gönlü güzel hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Ramazan-ı Şerif’in Konya’mıza, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuşarak, Ramazan ayının anlamına ve bu özel dönemdeki yardımlaşma ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.