Türkiye'nin tarım başkenti Konya, 19 milyon dekar tarım arazisiyle ülkenin önemli üretim merkezlerinden biri olmaya devam ediyor.
Türkiye'deki tarım alanlarının yüzde 7.86'sını oluşturan Konya, 11 farklı üründe üretim miktarı açısından Türkiye'de birinci sırada yer alıyor. Özellikle buğday, arpa, şeker pancarı, havuç ve mısır gibi ürünlerde büyük bir üretim kapasitesine sahip olan Konya Ovası, bereketli bir sezon geçiriyor.

"TÜRKİYE'DE ÖNDE GELEN ŞEHİRLERDEN BİRİ"
Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen, bu yıl yaşanan yağışların rekolteyi olumlu etkilediğini belirterek, "Konya, hem bitkisel üretimde hem de hayvancılıkta Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden biri. 11 üründe Türkiye birincisi, 13 üründe ise Türkiye ikincisi ve üçüncüsüyüz," dedi.

Konya, Türkiye'deki buğday üretiminin yüzde 10'unu, arpa üretiminin yüzde 15'ini ve şeker pancarı üretiminin yüzde 33'ünü karşılıyor. Ayrıca, havuç üretiminde yüzde 67 ile Türkiye'nin en büyük üreticisi konumunda.
Seçen, yerli tohum üretiminde de Konya'nın lider olduğunu vurgulayarak, "Konya, Türkiye'deki tohum üretiminin yüzde 25.7'sini gerçekleştiriyor," ifadelerini kullandı. Kentte 390 bin ton yerli ve milli tohum üretiliyor.