Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya Beyşehir'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Ayçiçeği Tohumu Desteği

Konya Beyşehir'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Ayçiçeği Tohumu Desteği

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yağlık ayçiçeği üretimini artırmak amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum desteği sağlandı.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yağlık ayçiçeği üretimini artırmak amacıyla çiftçilere yüzde 50 hibeli tohum desteği sağlandı. Bahar aylarında toprakla buluşan tohumlar sayesinde, ilçedeki tarlalar yaz döneminde sarı renge bürünecek.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin gelirini artırmak ve yağlık ayçiçeği üretimini yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında hayata geçirilen “Ayçiçek ile Sarı Yıl” projesiyle, üreticilere sertifikalı yağlık ayçiçeği tohumu desteği sağlandı.

TOHUMLAR ÇİFTÇİLERE TÖRENLE TESLİM EDİLDİ

2025 yılı üretim sezonunu kapsayan proje çerçevesinde, Beyşehirli çiftçilere verilen tohumlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi.

Beyşehir Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, destekten faydalanan çiftçilere bereketli bir sezon temennisinde bulunarak, “Ayçiçeği ekim döneminin üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bol kazançlı bir yıl olur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *