Konya
Açık
1°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Açık
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Konya Beyşehir’de Gübre ve Bitki Koruma Ürünleri Bayilerine Denetim

Konya Beyşehir’de Gübre ve Bitki Koruma Ürünleri Bayilerine Denetim

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilerin güvenilir tarım ürünlerine ulaşmasını sağlamak amacıyla Beyşehir'de bitki koruma ürünleri ve gübre bayilerine yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Okunma Süresi: 1 dk

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Beyşehir İlçe Müdürlüğü teknik personeli tarafından gerçekleştirilen denetimlerle bitki koruma ürünleri ve gübre bayilerinde mevzuata uygunluk kontrolleri yaptı.

Yapılan denetimlerde gübre bayilerinin; kamera sistemleri, ürün etiket bilgileri, Barkod ve hologram denetimleri titizlikle incelendi.

Ayrıca satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ruhsat durumları ile son kullanım tarihleri kontrol edildi. Bayilerin fiziki koşullarının yasal düzenlemelere uygunluğu, satışı yasak olan maddelerin bulundurulup bulundurulmadığı, iş yerlerinde insan ve hayvan gıdalarının olup olmadığı ve genel güvenlik tedbirleri de detaylıca denetlendi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, denetimlerin üreticilerin sağlıklı, güvenilir ve ruhsatlı ürünlere ulaşmalarını temin etmeyi amaçladığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üreticilerimizin güvenilir bitki koruma ürünleri ve gübrelere ulaşabilmeleri için denetimlerimiz düzenli olarak yapılmaktadır. Çiftçilerimizin, Bakanlığımızdan onaylı ve kontrole tabi gübre ve bitki koruma bayilerinden alışveriş yapmaları büyük önem taşımaktadır. Bereketli bir üretim sezonu diliyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *