Konya’nın Akören ilçesinde, geçmişe vefa duygusunu yaşatmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Akören Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Ecdada Vefa” programı kapsamında, geçmiş dönem belediye başkanları ve aziz şehitlerin kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi, mezarlıklara gül dikimi gerçekleştirildi.
BAŞKAN ARSLAN: “GEÇMİŞİMİZİ UNUTMUYORUZ”
Program hakkında açıklamalarda bulunan Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, şu ifadeleri kullandı:
“Ecdada Vefa programı adı altında, geçmiş dönem rahmetli belediye başkanlarımızı ve şehitlerimizin kabri şeriflerini ziyaret ederek gül dikimi gerçekleştirdik. Şehitlerimizi, geçmiş dönem belediye başkanlarımızı ve tüm geçmişlerimizi rahmet ve hürmetle anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.”
Başkan Arslan, programın arefe günü de devam edeceğini belirterek, kabir ziyaretleri sırasında belediye ekiplerince çıtır gül dağıtımı yapılacağını ifade etti.
GELENEKSEL DEĞERLER YAŞATILIYOR
Akören Belediyesi’nin bu anlamlı organizasyonu, hem geçmişe vefayı simgeliyor hem de toplumsal dayanışma ve kültürel değerlerin canlı tutulmasına katkı sağlıyor.