17-20 Nisan 2025 tarihleri arasında Sivas’ta düzenlenen İşitme Engelliler Rıza Keskin Gençler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na 12 sporcu ile katılan takım, bireysel ve takım kategorilerinde önemli dereceler kazandı.

ŞAMPİYONLUKLAR KARATAY’DAN GELDİ
Gençler Serbest Stil kategorisinde Muhittin Kolçak 125 kg’da Türkiye şampiyonu olurken, Mehmet Vural 60 kg’da Türkiye ikincisi oldu. Takım genelinde ise Gençler Serbest Stil kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde edildi. Ayrıca Muhittin Kolçak, Gençler Grekoromen Stil’de 130 kg’da Türkiye ikinciliği kazandı.
Büyükler Serbest Stil’de ise Mustafa Dölek (57 kg), Mehmet Dölek (65 kg), Murat Mert İnan (86 kg), Ömer Çek (97 kg) ve Cuma Sarıgül (125 kg) Türkiye beşinciliği derecesi aldı. Büyükler Grekoromen Stil takım kategorisinde ise Karatay Belediyespor Türkiye üçüncüsü oldu.

BAŞKAN HASAN KILCA'DAN TEBRİK VE DESTEK MESAJI
Başarıların ardından Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şampiyon güreşçileri ve kulüp yöneticilerini makamında ağırladı. Sporcuları tek tek tebrik eden Başkan Kılca, Karataylı gençlerin ilçeyi başarıyla temsil ettiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Bu anlamlı başarılar hepimizi gururlandırdı. Gençlerimizin Karatay’ı Türkiye çapında en iyi şekilde temsil etmesi bizler için büyük bir mutluluk. Sporun temelinde sağlam bir altyapı yatıyor. Bu doğrultuda inşasına devam ettiğimiz Karatay Spor Kompleksi’ni bu yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz. 16 farklı branşa ev sahipliği yapacak olan tesisimizde, özellikle güreş branşına özel modern bir salon da yer alacak. Amacımız, milli takımlara sporcular kazandırmak, gençleri spora teşvik etmek ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak.”

BAŞARILI SPORCULARA ÖDÜL
Ziyaretin sonunda Başkan Hasan Kılca, başarılı sporcuları çeşitli ödüllerle onurlandırdı. Sporculara olan desteklerinin artarak süreceğini belirten Başkan Kılca, olimpiyatlar dahil olmak üzere uluslararası arenada da Karataylı sporculardan büyük başarılar beklediklerini ifade etti.