Kadın girişimciler, ekonominin ve toplumun güçlenmesi için önemli bir rol oynuyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konya İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda farklı illerden gelen Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri bir araya geldi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konya İl Kadın Girişimciler Kurulu ev sahipliğinde düzenlenen “Hz. Mevlana 750. Vuslat Yıldönümü Kadın Girişimciler Hoşgörü Birlikteliği” programı, farklı illerden gelen Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini bir araya getirdi.
Programda konuşan Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, kadın girişimcilerin ekonomi için büyük bir güç olduğunu söyledi. Öztürk, Ahilik geleneğinde kadının sosyal ve ekonomik yaşamda önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak, “Kadın girişimciler, hem şehrimizin hem de ülkemizin refahını artırmak noktasında büyük bir zenginlik olarak görmekteyiz. Kadınlarımızı çalışmaya, üretmeye teşvik etmeliyiz” dedi.
Yeni dönemde TOBB Konya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı olan Meryem Betül Özkardeş de, kadınların toplumun gelişimine önemli katkılar sağladığını vurguladı. Özkardeş, “Kadın girişimcileri desteklemek ve onların başarı hikayelerini paylaşmak, toplumların gelişimi için çok önemli” diye konuştu.
Programda, kadın girişimcilere yönelik panel ve söyleşiler düzenlendi. Ayrıca, yeni dönem TOBB Konya İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi'nin devir teslim töreni yapıldı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.