KAYMAKAMLIK ZİYARETİ VE DEĞERLENDİRMELER
Vali Akın’ın Halkapınar ziyaretinin ilk durağı Kaymakamlık oldu. Halkapınar Hükümet Konağı’nda Kaymakamlık birimlerinde incelemelerde bulunan Akın, kamu hizmetlerinin işleyişi hakkında bilgi aldı. Ardından Kaymakam V. Esra Kodaz Köse ve kurum amirleri ile toplantı yapan Vali Akın, ilçede sürdürülen kamu yatırımları, güvenlik ve vatandaş memnuniyetine yönelik yürütülen çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

MUHTARLARLA BULUŞTU
Ziyaret kapsamında Halkapınar mahalle muhtarlarıyla da bir araya gelen Vali Akın, Muhtarlar Toplantısı’nda mahallelerin ihtiyaçlarını dinledi. Sorun ve taleplerin çözümü noktasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda Vali Akın, muhtarların mahalle halkıyla kamu kurumları arasındaki köprü görevini başarıyla sürdürdüğünü belirtti.
ESNAF VE VATANDAŞ ZİYARETİ
Vali Akın, ilçedeki programı çerçevesinde ilçe merkezinde esnafları da ziyaret etti. Halkapınar çarşısında vatandaşlarla sohbet eden ve taleplerini dinleyen Akın, esnafa bol ve bereketli kazançlar dileyerek yerel ekonomik hareketliliğe dair gözlemlerini paylaştı.
BELEDİYE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ ALDI
Halkapınar Belediyesi’ni de ziyaret eden Vali Akın, Belediye Başkanı Mehmet Vardar’dan belediyenin ilçe genelinde yürüttüğü hizmet ve projeler hakkında bilgi aldı. Altyapı, sosyal belediyecilik ve çevre düzenlemeleri konularında yapılan sunumların ardından Vali Akın, yerel yönetimlerin vatandaş memnuniyeti noktasında üstlendiği rolün önemine vurgu yaptı.
TARİHİ VE DOĞAL MİRASA ZİYARET

İlçe ziyaretinin son bölümünde, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan ve Hititler dönemine ait en eski yazılı tarım anıtı olma özelliği taşıyan İvriz Kaya Kabartması ve İvriz Su Kaynağı alanlarını inceleyen Vali Akın, bu tarihi mirasın korunması ve turizme kazandırılması yönünde atılacak adımlar üzerine yetkililerden bilgi aldı.
Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada, ilçe ziyaretlerinin devam edeceği ve halkla buluşma odaklı çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.