Geleceğin yazarları, Konya’da usta kalemlerle buluştu

Konya’da gençlerin yazarlık serüvenine ilham vermek amacıyla hayata geçirilen “Geleceğin Yazarları Yazarlarla Buluşuyor” projesinin ilk buluşması 8 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirildi.

Geleceğin yazarları, Konya’da usta kalemlerle buluştu
Yayınlanma:

Türk edebiyatına katkı sunmayı ve gençlerin okuma-yazma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında, Konya genelinde 14 okuldan seçilen 50’şer öğrenci yazarlarla bir araya gelecek.

9e840668-6c5e-4e0c-a0ea-375eca5af3d6.jpg

Projenin açılış programı, Karatay Hacıveyiszade Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi D. Mehmet Doğan Kütüphanesinde yapıldı. Etkinliğe Konya eski milletvekili Ahmet Sorgun, TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Okul Müdürü Serdar Bayrakçı, öğretmenler ve 50 öğrenci katıldı.

690a9f63-82dd-4100-bcd4-06c40a3fafad.jpg

Programın açılış konuşmasını yapan proje koordinatörlerinden Atilla Yaramış, edebi yönü güçlü bireyler yetiştirmenin önemine vurgu yaptı. Diğer proje koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Tarhan ise dijitalleşmenin hızla ilerlediği bir çağda, gençlerin yazıyla temasını güçlendiren bu tür projelerin büyük bir değer taşıdığını ifade etti.daeca844-0cb9-4569-8718-870863ef576d.jpg

Etkinliğin ilk konuşmacısı Ahmet Sorgun, “Şehirler İçinde Konya” başlıklı sunumunda Konya’nın tarihî ve kültürel mirasına dair bilgiler paylaşarak, öğrencilerin kendi şehirlerini tanımalarının yazarlık yolculuklarına nasıl katkı sağlayacağını anlattı.

88f43675-a674-4abe-b820-f0edea91178f.jpg

TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ise “Okumanın Ötesi Berisi” başlıklı sunumunda okumanın sadece bilgi edinme aracı değil, aynı zamanda düşünceyi besleyen temel kaynak olduğunu belirtti. Konuşmasında verdiği “ayakkabı pazarlamacısı” örneğiyle bakış açısının önemine dikkat çekti ve gençlere, olaylara farklı açılardan bakma becerisi kazanmalarını tavsiye etti.

df9bfc6a-5998-48fd-aa98-81ef28ef51cd.jpg

Program sonunda öğrencilere çeşitli kitaplar hediye edildi ve samimi bir ortamda öğle yemeği ikramı ile sohbet imkânı sunuldu. İlk etkinliği başarıyla tamamlanan proje, önümüzdeki haftalarda farklı okullarda farklı yazarlarla devam edecek. Amaç, genç kalemleri teşvik ederek geleceğin yazarlarına ilham olmak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.