Beyşehir'de uzmanlar önerdi! Balığı sakın böyle tüketmeyin...

Beyşehir'de uzmanlar önerdi! Balığı sakın böyle tüketmeyin...

Beyşehir'de uzmanlar önerdi! Balığı sakın böyle tüketmeyin...
Yayınlanma:

AA'dan alınan habere göre: Beyşehir'de, vatandaşlara boy limiti altında balık satın alınmaması ve tüketilmemesi çağrısında bulunuldu.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde su ürünleri kontrol ekipleri tarafından balıkçı tekneleri, balık alım kantarları ile perakende satış noktaları denetime tabi tutuldu.

aa-20240115-33442805-33442801-beysehirde-vatandaslara-boy-limiti-altinda-balik-tuketmemesi-cagrisi.jpg

Denetimlerde balık boy yasaklarına uyulup uyulmadığı da incelenirken, kontrollerde sazan balığı için 40, sudak ve kadife sazanı için 26, tatlı su kefali balığı için de 20 santimetre boy limitinin olduğu hatırlatıldı.

Bu limitlerin altında avlanmanın cezai müeyyide gerektirdiği bir kez daha vurgulandı.

DESTEK TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Beyşehir'de anaç koyun keçi desteği tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bu konuda yürütülen çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda küçükbaş hayvancılık yapılan işletmelerde yerinde hayvan tespitleri de yapıldı. Kimliklendirme ve sağlık taraması çalışmaları da gerçekleştirilmektedir." ifadeleri kullanıldı.

BEYŞEHİR'DE BİTKİ KORUMA ÜRÜNÜ BAYİLERİ DENETLENDİ

Beyşehir ilçesinde bitki koruma ürünleri bayileri denetlendi.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçe müdürlüğü teknik personelince faaliyet gösteren Bitki Koruma Ürünleri Bayilerinin denetimlerinin yapıldığı bildirildi. Yapılan denetimde, bitki koruma ürünlerinin (zirai ilaçların) son kullanma tarihleri, etiket ve barkod bilgileri, ruhsat kontrolleri yapıldığı kaydedildi.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.