Anadolu Gençlik Derneği, Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı ile mazlum coğrafyalara dikkat çekecek
Anadolu Gençlik Derneği (AGD), 31 Aralık 2023 Pazar günü tüm Türkiye'de Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı düzenleyecek. Program Konya'da ise Pazar günü saat 19.30'da Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
AGD Genel Başkanı Ali Kara, yaptığı açıklamada, "Miladi takvimle 2023 yılını birkaç gün sonra geride bırakacağız. Bizler iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın hâkim olması için mücadele ediyoruz. Bundan gayemiz toplumların refah ve huzurunun reçetesi olduğuna inanıyoruz." dedi.
Kara, "Küresel Emperyalizm tüm dünyada sömürdükleri ülkeleri dönüştürme çabası içerisinde kendi planlarını uygulamakta, dili, dini, ırkı ne olursa olsun bütün mazlum coğrafyalardaki zulüm düzeninin devam etmesi için insanları duyarsızlaştırma politikaları ile uyuşturmakta ve hakikati gizlemeye çalışmaktadır." diyerek İsrail’in zulmüne dikkat çekti.
Kara, "Dünyanın bir kısmında insanlar açlık, yoksulluk, zulüm yaşanırken diğer kısmında ise eğlence sektörünün renkli ışıkları ile kitlelerin gözleri boyanmakta ve farklı suni gündemler ile insanlar gerçeklikten uzaklaştırılmaktadır. Bu gündemlerden bir tanesi de tarihimiz, kültürümüz ve inancımız ile alakası olmayan Yılbaşı etkinlikleridir." diye konuştu.
İLK KIBLEMİZ 1948 YILINDAN BERİ SİYONİST İSRAİL TARAFINDAN İŞGAL ALTINDADIR
Kara, "İslam ülkelerinde ve mazlum coğrafyalarda emperyalizm eliyle meydana gelen problemler ve gözyaşları hala devam etmektedir. İslam coğrafyalarına yönelik yapılan saldırıların tahammül düzeyi aşılmış ve dayanılmaz bir noktaya ulaşmıştır. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa 1948 yılından beri Siyonist İsrail tarafından işgal altındadır. Yemen'de, Libya'da, İran'da, Irak'ta, Keşmir'de sular durulmuş değildir. Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskılar gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Nijerya'dan Somali'ye Müslümanların yaşadığı birçok Afrika ülkesinde çatışmalar nedeniyle kırsal alanlar boşaltılmakta, yüz binlerce insan toplama kamplarında yaşam mücadelesi vermektedir. Son 4 ayda Siyonist İsrail, savaş ve insanlık hukukunun bütün kurallarını hiçe sayarak 20.000'nin üzerinde çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere katliam yapmıştır. Zulümler dünyanın gözü önünde sergilenmekte ve başta İslam ülke yöneticileri olmak üzere bütün dünya bunu seyretmektedir." dedi.
BU YIL “MEKKE'NİN FETHİ VE KUDÜS GECESİ” ADI ALTINDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ."
Kara, "Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu gece hem bu zulüm ve katliamlara karşı sesimizi duyurarak mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyurmak hem de tüm dünyada kamuoyu oluşturmak amacıyla her yıl 31 Aralık gecesinde tüm Türkiye'de, yüzlerce noktada gerçekleştirmiş olduğumuz “Mekke'nin Fethi” programlarımızı bu yıl “Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi” adı altında gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.
Kara, "Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe'nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri-miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam'a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam ı Kadim'in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. Fetih; insanın, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir. Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla 31 Aralık 2023 Pazar günü ülke genelinde gerçekleştireceğimiz programlarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.