Akşehir'de anjiyografi cihazı iki ay içinde hizmete girecek

Konya'nın Akşehir ilçesinde, Akşehir Devlet Hastanesi'ne alınan yeni anjiyografi cihazı, iki ay içinde vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

Akşehir'de anjiyografi cihazı iki ay içinde hizmete girecek
Yayınlanma:

AA'da yer alan habere göre; Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Erdem, yaptığı açıklamada, 2021 Eylül ayında Sağlık Bakanlığı'nca Akşehir Devlet Hastanesi'ne bir anjiyo merkezi kurulumu için izin verildiğini hatırlattı. Bu izin sonrası gerekli girişimler yapılarak ihale sürecine geçildiğini ifade eden Erdem, ihale sonucu Akşehir Devlet Hastanesi'ne anjiyo cihazının tahsis edildiğini söyledi.

aa-20231218-33212945-33212942-aksehir-devlet-hastanesine-anjiyografi-cihazi-alindi.jpg

Erdem, "16 Aralık 2023 tarihinde ihaleyi alan firma cihazı ve tüm parçalarını hastaneye getirerek teslim etti. Yaklaşık iki ay içerisinde cihazın montajı, kurulacak alanın fiziki tadilatı, birtakım eğitimler ve kadro tahsisleri gerçekleştirilerek en yakın zaman da şehrimizde ilk anjiyo işleminin yapılmasını planlıyoruz." dedi.
Erdem, yeni anjiyografi cihazının hastaneye büyük katkı sağlayacağını belirterek, "Bu cihaz sayesinde hem kalp krizi geçiren hastaların yerinde tedavisi hem de çabuk müdahale anlamında büyük faydaları olacak." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.