AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Bölge Toplantısı programının ikinci oturumu bugün Konya Karatay Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa İç Anadolu, Akdeniz ve Ege bölgelerinden toplam 13 ilden 114 belediye başkanı ile il başkanları katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Mustafa Demir, bu tür toplantıların bilgiye en kısa sürede ulaşma ve bu bilgiyi hizmete dönüştürme noktasında büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, buluşmanın aynı zamanda “kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi” açısından da değerli olduğunu belirtti.

Yerel yönetimlerde en önemli faktörün iletişim ve ulaşılabilirlik olduğunu bir çok kez dile getiren Demir, nedenini " Değerli arkadaşlar, belediyeler devletlerin, hükümetlerin aslında millete dokunan sinir uçlarıdır. İnsanlar belediye başkanlarına, şimdi milletvekillerimiz de var burada. Belediye başkanlarına oy verirken şöyle yaparlar. Bir bildiğine verirler, iki tanıdıklarına verirler, üç ulaşabildiklerini verirler." sözleriyle açıkladı.
2004-2018 yılları arasında 3 dönem Fatih Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Demir, döneminde yatırdığı bir anket çalışması paylaştı. Demir, vatandaşların belediye başkanlarından en çok ‘çalışkanlık’, ardından ise ‘iletişim’ ve ‘ulaşılabilirlik’ beklediğini söyledi. Demir, “İnsanlarımız, önemsendiğini hissetmek istiyor. Hizmetin samimiyetle yapıldığını görmek istiyor. Bunu sağladığımızda kalıcı güven tesis edebiliriz” dedi.
SINIRLI YETKİLER, YÜKSEK TALEBLER

Belediyelerin, sınırlı kaynak ve yetkilerle, sınırsız taleplerle karşı karşıya olduğunu belirten Demir, buna rağmen yerel yöneticilerin vatandaş memnuniyetini önceleyen bir yaklaşımla çalışmaları gerektiğini söyledi.
AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ, GÖNÜL KAZANMAYA DAYANIR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1994’te İstanbul’da başlattığı belediyecilik vizyonunun bugün de yol gösterici olduğunu belirten Mustafa Demir, "Hizmet belediyecilikten marka şehirler belediyeciliğine, vizyon belediyeciliğinden gönül belediyeciliğine uzanan bu dönüşüm AK Parti'nin milletle kurduğu samimi bağın ve değer odaklı siyaset anlayışının tam merkezini oluşturmaktadır. AK Parti olarak bizim için Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu belediyecilik vizyonu kutup yıldızı gibidir." ifadelerini kullandı.
YARIN BAKAN YARDIMCILARIYLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILACAK
Demir, yarınki programda bakan yardımcılarının da katılımıyla belediye başkanlarıyla özel bir istişare toplantısı yapılacağını, bu toplantının da doğrudan çözüm odaklı yaklaşımın bir parçası olduğunu vurguladı.
Toplantının öğleden sonraki oturumlarında AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Şen, Hasan Basri Yalçın ve MKYK Üyesi Prof. Dr. Zakir Avşar’ın sunumlarıyla sosyal medya, iletişim ve siyasal iletişim konularında kapsamlı bir eğitim programı gerçekleştirildi.
Yerel yönetimler üzerinden Türkiye Yüzyılı hedeflerine yürüdüklerini belirten Demir, üç gün sürecek programın belediye başkanlarına yeni ufuklar kazandıracağını dile getirerek sözlerini tamamladı.