Yüksel Entegre Et Tesisi yöneticileri, 16 Şubat’ta gerçekleştirilecek açılış öncesi basın mensuplarıyla tanıtım toplantısında bir araya geldi. Toplantıda tesisi tanıtan Yüksel, 50 kişi ile hizmet veren tesislerinde günlük 500 büyük baş ve 2 bin küçükbaş kesim kapasitelerinin bulunduğunu söyleyerek, “15 bin metrekarelik alan üzerinde bulunan 5 bin metrekarelik tesisimiz yaklaşık 10 milyon Euro’ya mal oldu” dedi.
5 BİN METREKARELİK BİR TESİS
16 Şubat’ta gerçekleştirilecek açılış öncesi, Yüksel Entegre Et Tesisi yöneticileri, basın mensuplarıyla tanıtım toplantısında bir araya geldi. Tatlıcak Mahallesi Tozlu Sokak’ta yer alan entegre tesiste düzenlenen toplantıya Yüksel Entegre Et Genel Müdürü Nevzat Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yüksel, Ahmet Yüksel ile basın mensupları katıldı. 1956 yılından bugüne kadar hizmet verdiklerini söyleyen Yüksel, şirketlerinin ham deri alım satımına devam ettiklerini söyledi. Yüksel konuşmasında, "Manisa Kula’da deri fabrikamız, Ereğli Yolu üzerinde de çiftliğimiz ve tarım arazimiz bulunuyor. Bu yatırımımıza 2015 yılında başladık ve 2,5 yılda tamamladık. 15 bin metrekarelik alan üzerinde bulunan 5 bin metrekarelik tesisimiz yaklaşık 10 milyon Euro’ya mal oldu. Tesisimizde 50 kişi istihdam ediyoruz. Günlük 500 büyük baş, 2 bin küçükbaş kesim kapasitemiz bulunuyor. Vatandaş ve kasaplara hizmet veriyoruz” dedi.
AÇILIŞI GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI YAPACAK
Tesislerinin son teknolojik ekipmanlarla donatıldığını söyleyen Yüksel, “Tesislerinde yüzde 50 IPARD desteği olduğunu söyledi. 20 gün sürece deneme kesimleri yaptıklarının altını çizen Yüksel Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın tesisin açılışını yapacağını duyurdu. Tesis hakkında konuşan Nevzat Yüksel şu açıklamalara yer verdi: "Tesisimizde herhangi bir et üretimi ve ileri işlem yok. Konya’da buna benzer 6 tane tesis var ve 5 tanesi bu işi yapıyor. Sadece bu işi yapan bir tesis olmadığı için şehir merkezinde bu tesisi kurduk. Burada KONET’te kaybolan misyonu tekrar oluşturacağız. Şuan şehir dışına da et kesimi yapıyoruz. Etlerimizi keserken ileri teknoloji kullanıyoruz ve hijyene son derece önem veriyoruz. Sistematik şekilde ilerleyen bir sistemimiz var. Kurban bayramında da halkımıza hizmet vereceğiz."
Muhabir: Veysel Güneş