Konya
Parçalı az bulutlu
15°
Aksaray
Az bulutlu
17°
Karaman
Parçalı bulutlu
16°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri YRP Konya İl Başkanı Yel'den 19 Mayıs mesajı: “Bu ülke sorunları çözecek güce sahiptir”

YRP Konya İl Başkanı Yel'den 19 Mayıs mesajı: “Bu ülke sorunları çözecek güce sahiptir”

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Hasan Yel, 19 Mayıs mesajında gençlerin ekonomik ve sosyal sorunlarına dikkat çekti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Okunma Süresi: 2 dk

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Hasan Yel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında gençlerin karşı karşıya kaldığı ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekerek, Türkiye’nin bu sorunları aşacak güce sahip olduğunu söyledi.

Yel, 19 Mayıs 1919’un milletin bağımsızlık iradesini ortaya koyduğu tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı mücadelenin gençliğe emanet edilen büyük bir gelecek ideali olduğunu ifade etti.

“Gençlerimiz umut veren bir tabloyla karşı karşıya değil”

Gençlerin bugün ekonomik ve sosyal açıdan zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Yel, gelir dağılımındaki adaletsizliğin derinleştiğini, temel gıda ürünlerine erişimin zorlaştığını ve üniversite mezunu gençlerin işsizlik ve gelecek kaygısıyla karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

Adalet ve özgürlükler konusuna da değinen Yel, farklı düşüncelerin ifade alanının daraldığını, medya düzeninin ise eleştirilere kapalı bir yapıya dönüştüğünü iddia etti.

“Gençlerimiz umutsuzluğa kapılmasın”

Gençlere seslenen Yel, umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini belirterek, “Bu ülke bu sorunları çözecek güce, bu millet ise bu ağır yükü aşacak iradeye sahiptir” dedi.

Yel, açıklamasının sonunda Milli Görüş hareketine ve merhum Necmettin Erbakan’a atıfta bulunarak, adaletin hâkim olduğu, emeğin karşılık bulduğu ve gençlerin işsizlikle mücadele etmediği bir Türkiye hedeflediklerini ifade etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Yel, Atatürk ve tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *