Konya
Parçalı bulutlu
-0°
Aksaray
Açık
0°
Karaman
Parçalı az bulutlu
-1°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri YRP İl Başkanı Hasan Yel: “Geçici Denilen ÖTV, Halkın Sırtında Kalıcı Yük Oldu”

YRP İl Başkanı Hasan Yel: “Geçici Denilen ÖTV, Halkın Sırtında Kalıcı Yük Oldu”

Yeniden Refah Partisi (YRP) Konya İl Başkanı Av. Hasan Yel, yaptığı basın açıklamasında hükümetin ekonomi politikalarına ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) uygulamasına yönelik dikkat çeken eleştirilerde bulundu.

Okunma Süresi: 2 dk

Yeniden Refah Partisi Konya İl Başkanı Hasan Yel, ÖTV tahsilatlarını ve ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştirdi. 2001 ekonomik krizi sonrası geçici çözüm olarak uygulamaya giren ÖTV’nin bugün kalıcı hale gelerek halk üzerinde büyük bir ekonomik baskı oluşturduğunu vurguladı.

“100 milyar dolardan fazla ÖTV toplandı, peki bu para nereye gitti?”

Yel, Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine atıfla yalnızca 2023 yılında 928 milyar TL, 2024 yılında ise %56 artışla 1.45 trilyon TL ÖTV tahsil edildiğini belirtti. “2002’den bugüne enflasyon ve kur farkı hesaplandığında halktan yaklaşık 100 milyar doların üzerinde ÖTV alınmıştır. Bu para nereye gidiyor? Millet yoksulluk içinde yaşarken bu vergiler kimlere hizmet ediyor?”

Yel, hükümetin 23 yıllık icraatlarını da ekonomik verilerle eleştirdi. “AK Parti iktidarı 525 milyar dolarlık yatırım yaparken, 600 milyar dolar faiz ödemiştir. Yani bu milletin vergileri yatırım yerine faizcilere, tefecilere, rantiyecilere akıtılmıştır.”

“Halk köle gibi çalışıyor ama cebine giren yok”

dsc01134.jpg

Kişi başı milli gelir artışı ile halkın reel alım gücü arasında büyük bir uçurum olduğunu söyleyen Yel, Türkiye’nin gelir adaletsizliğine şu sözleriyle “2002’de 3.500 dolar olan kişi başı milli gelir bugün 15.000 dolara çıkmış deniyor. Peki, beş kişilik bir aileye her ay 1.000 dolar giriyor mu? Hayır. Millet adeta köle gibi çalışıyor ama refahı göremiyor.” dikkat çekti.

“ÖTV kaldırılmalı, yeni vergi paketleri değil adil sistem gelmeli”

Hasan Yel, hükümetin ÖTV’yi kaldırmak yerine yeni vergi paketleriyle artırmayı hedeflediğini ifade ederek, “Vergi yükü adaletli değil. Zengini daha zengin, dar gelirliyi daha da ezici bir sistem hâline geldi,” dedi.

Basın toplantısında, Yeniden Refah Partisi’nin halkın gerçek sorunlarını gündeme getirdiğini ve çözüm önerilerini halkla paylaştığını vurgulayan Hasan Yel, “Biz milletin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu ekonomik sömürü düzenini değiştirecek tek adres Yeniden Refah’tır,” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *