Konya
Kapalı
5°
Aksaray
Kapalı
8°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Yeşim Yılmaz Konya’nın ilk Meslek Belgeli Koçu oldu.

Yeşim Yılmaz Konya’nın ilk Meslek Belgeli Koçu oldu.

Türkiye’de 2000’li yılların başında yaygınlaşmaya başlayan Koçluk mesleğinde Konya’dan bir başarı.

Okunma Süresi: 1 dk

Ülkemizde pek çok konuda koçluk hizmeti verilmektedir. Bunlardan bazıları yaşam, öğrenci, ilişki, performans, takım, yönetici, girişimci, sporcu ve satış koçluğudur.

Bireysel koçluk uygulamalarının en yaygın çeşidi yaşam ve öğrenci koçluğu, iş yaşamında ise yönetici ve takım koçluğu olarak gözükmektedir.

Türkiye’de Koç (Seviye 6) kapsamında ilk Mesleki Yeterlilik Sınavı 29 Nisan 2017 tarihinde Anka Koçluk Eğitim Danışmanlık ve Belgelendirme A.Ş. tarafından gerçekleştirilmiştir sınavda başarı gösteren adaylar belgelendirilmiştir. Böylece koçlar, Mesleki Yeterlilik Kurumu kayıtlarına girerek gözetime tabi tutulmaya başlanmıştır.

Konya Çimento Sanayi A.Ş. Kurumsal Gelişim ve İnsan Kaynakları Şefi Yeşim Yılmaz Konya’nın ilk Meslek Belgeli Koçu olmuştur.

Teorik ve performans sınavlarda başarı göstererek alınan, Avrupa’da da geçerliliği olan Koç (Seviye 6) Mesleki Yeterlilik Belgesi, koçluk mesleğinin kalitesini arttıracak bir faktör olduğu kadar, koçluk hizmeti alan birey ve kurumlar için kalite güvencesi niteliğindedir. Çok geçmeden meslek belgeli koçların özel kurumlarda daha fazla tercih edileceği, okullarda ve kamu kurumlarında istihdam edileceği ve koçluğun yüzyılın popüler mesleklerinden olacağı öngörülmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *