Konya
Açık
2°
Aksaray
Kapalı
4°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Yeni sanayi sitesi ilklerle adından söz ettirecek

Yeni sanayi sitesi ilklerle adından söz ettirecek

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınacağı yeni sanayi sitesinde çalışmalar devam ediyor

Okunma Süresi: 4 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin arsa tahsisini yaptığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şehre kazandırılacak Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi’nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Konya Tornacılar Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emin Baranok, Konya Yeni Motorlu Sanayi Sitesi’nin Konya için önem arz ettiğini söyledi. Yeni Motorlu Sanayi Sitesi’yle esnafların rahat ortamda mesleklerini yapacaklarını ifade eden Başkan Baranok, “Eski Sanayi ve Karatay Sanayi esnafımızın taşınmayı dört gözle beklediği TOKİ iş birliğiyle hayata geçirilecek Yeni Motorlu Sanayimizi yerinde gezdik ve incelemelerde bulunuyoruz. Sanayi sitemizde bulunan yöneticilerimizle, mühendislerimizle ve şantiye şeflerimizle gidişat hakkında bilgi alışverişi yapmak, sanayi projesinin hızla ilerlediğini görmek bizleri mutlu ediyor. Dükkânlarda tamamlanan baca sistemi, dış cephe kaplaması, pencere ve pervazların konumu, elektrik tesisatı, çatı oluk sistemi, sıva, kaplama ve izolasyonları, atık su ve toplanma yerlerini inceledik, kullanılan malzemelerin kalitesinden çalışma hızının son sürat devam etmesine her şeyin tam bir ivedilikle sürdürülmesi bizi esnafımız adına gerçekten son derece onurlandırıyor” diye konuştu.

“2023’ÜN ARALIK AYINA KADAR YÜZDE 99 ORANINDA TAMAMLANMIŞ OLUR”

Başkan Baranok, Türkiye’de ilk defa sıfır atık ile ilgili projenin Konya’da yapılmasından gurur duyduğunu aktardı. Baranok, “Yağmur Suyu Projesi’yle su kaynaklarının korunması ve yağmur sularının boşa gitmemesi adına depolama alanı yapılıyor. Bu sayede sanayi bölgesindeki suyun boşa gitmemesi sağlanacak” dedi. Sanayi sitesini sık sık ziyaret ettiğini aktaran Baranok, “Yapılan alan yaklaşık 3 bin dükkânı kapsıyor. 3 bin dükkânın inşasında sona yaklaşıldığını görüyoruz. Yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda Yeni Motorlu Sanayi Sitesi’nin tamamlanması 2023’ün aralık ayına kadar yüzde 99 oranında tamamlanmış olur” açıklamasına yer verdi. Sanayi sektöründe yer alan mesleklerin tamamının Yeni Sanayi Sitesi’nde yer alacağının bilgisini veren Baranok, “Burada oto sanatkâr esnaflarımızın tamamı yer alacak. Tüm esnaflarımız tek çatı altında toplanıyor. Bugün tamircinin yanında bir tornacı olmazsa olmaz. İmalat sektörü de sanayilerin içerisinde büyümek için yer almak istiyor. Tarım makineleri yapan esnaflarımız, mesleğini devam ettiren motorcular, kaportacı, boyacı, tamirci ve elektronikçi gibi meslekler de bulunuyor” açıklamasına yer verdi.

photo-6008183330824108220-y.jpg

“SANAYİLER BİR OKUL GÖREVİ GÖRÜYOR”

Tornacılar Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı 3 bin 700 üyenin bulunduğunu belirterek istikrarın önemine vurgu yapan Baranok, istikrar olmadığında hem ülke olarak hem bireysel olarak zor günler yaşanacağını dile getirdi. Sanayideki ara eleman sorununa değinen Başkan Baranok, şunları dile getirdi: “Şehrimizin olmazsa olmazı sanayilerimiz hem araç yapımıyla alakalı hem de sanatkâr yetiştirmek adına önemli görevler üstleniyor. Bu sanayilerimizden yetişen sanatkârlarımız da bugün organize sanayileri oluşturdu. Bu sanayiler bir okul görevi görüyor ve bu okulda yetişenler bugünümüzün önemli değerleri arasında. Yeni sanayi sitesinin Konya’ya kazandırılmasıyla aileler sanayi işlerine sıcak bakmaya başlayacak. Aileler bu sanayi sitelerinin güvenliğinden emin olursa 3 bin esnafın yanına 3 bin çocuk yerleştirebiliriz.”

“KIŞLIK BAKIMLARI ÖNEMSEMEK GEREKİYOR”

Kış bakımı yaptıracak olan sürücülere tavsiyeler veren Başkan Baranok, kış aylarının gelmesi ile birlikte sürücülerin zorunlu kışlık bakımı yaptırması gerektiğinin altını çizdi. Baranok, kışlık bakımın fiyatlarının yüksek görünse de bakımların araç ve güvenlik için önemli olduğunu bildirdi. Başkan Baranok, “Kışlık yağ bakımları, antifriz, fren/ balata bakımları ve kışlık lastiklerin takılmasını önemsemek gerekiyor. Araçların kışlık bakım maliyetleri net olmamakla birlikte bin 500- 2 bin TL arasında değişiyor. Kışlık bakımları önemsemek gerekiyor. Eğer bu araçlara biniliyorsa kışlık bakımlarının da yaptırılması gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *