Konya
Parçalı bulutlu
5°
Aksaray
Kapalı
7°
Karaman
Kapalı
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri TYB Konya’da edebiyat ve aydın eleştirisi bir araya geldi!

TYB Konya’da edebiyat ve aydın eleştirisi bir araya geldi!

TYB Konya’da düzenlenen etkinlikte yazar Ekrem Özdemir, Dostoyevski üzerinden “toprağına yabancı aydın” kavramını ele aldı.

KAYNAK: TYB Konya Şubesi
Okunma Süresi: 1 dk

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin “Yazarın Aynası” etkinlik serisi kapsamında bu hafta “Toprağına Yabancı Aydın, Bir Dostoyevski Çözümlemesi” programı düzenlendi. TYB Konya Şubesi D. Mehmet Doğan Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşmacı yazar Ekrem Özdemir oldu. Programa TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, akademisyenler, eski Baro başkanları ve çok sayıda yazar ile şair katıldı.

Programda Özdemir, eserinde Dostoyevski üzerinden bir aydın profili çizdiğini ve “toprağına yabancı aydın” kavramını ele aldığını belirtti. Özdemir, Dostoyevski’nin eserlerinde kendi milletine yabancılaşan karakterleri net bir şekilde eleştirdiğini, Avrupa’dan transfer edilen ideolojilere karşı uyarılarda bulunduğunu ve Türk milletini düşman olarak görmediğini ifade etti. Konuşmacı ayrıca, “toprağına yabancı aydın” tipinin kendi halkına ve tarihine yabancılaşmak, geleneksel değerlere karşı mesafeli durmak ve sık sık yabancı kelimeler kullanmak gibi özelliklerini paylaştı.

Etkinlik, soru-cevap bölümü ve hediye takdimlerinin ardından sona erdi. TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, konuşmacıya katılım belgesi takdim ederken, Özdemir de kitaplarını ve TRT yayınlarından çıkan eserlerini hediye etti. Program, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle tamamlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *