Konya
Parçalı az bulutlu
16°
Aksaray
Parçalı bulutlu
19°
Karaman
Parçalı bulutlu
20°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Türkiye’de oyun sektörüne ilgi her geçen gün artıyor

Türkiye’de oyun sektörüne ilgi her geçen gün artıyor

Konya’nın önde gelen konsol oyun uzmanı Ferhat Özyörük, Türkiye’de bilgisayar ve konsol oyunlarına olan ilginin her geçen gün arttığını ve özellikle futbol oyunlarının gençler arasında büyük rağbet gördüğünü açıkladı.

Haberleri
MUHABİR: Gülbahar Bayanay
MUHABİR: Evren Atcı
Okunma Süresi: 2 dk

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda online oyun ve bilişim sektöründe yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak Konya’da konsol oyunları denince akla gelen ismi  Ferhat Özyörük, “Türkiye’de bilgisayar ve konsol oyunlarına olan ilgi her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu. Küreselleşme ile birlikte Z kuşağının sosyalleşme alanı haline gelen bilgisayar oyunları başta gençler olmak üzere ilgi artıyor.

Anadolu'da Bugün'e özel açıklamalarda bulunan Özyörük, Bilgisayar oyunlarını toplumun her kesiminin oynadığını ve ilginin oldukça yüksek olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de oyun sektörünün her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Özyörük şunları söyledi:

“Dünya genelindeki trendlere paralel olarak Türkiye’de de oyun sektörü her geçen gün büyümekte. Sektörde oyun konsolu alanında hizmet vermekteyiz. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de oyun sektörüne ilgi oldukça fazla. Bunların başında futbol oyunları, araba yarışları ve hikâye tarzı platform oyunları geliyor. Aynı zamanda Türkiye’de gençlerimizin Bilim Fest ve Teknofest gibi etkinliklerde uygulama ve telefonlara oyun yaptıklarını biliyoruz. Umarım ileride konsol ve bilgisayar oyunlarına da daha fazla destek verirler.”

KONSOL OYUNLARINDA FUTBOL ÖN SIRADA

Oyun sektörünün de Türkiye Yüzyılı hedefleri çerçevesinde her geçen gün biraz daha gelişim gösterdiğinin altını çizen Özyörük, “Türk gençlerinin özellikle Teknofest başta olmak üzere üniversitelerdeki tekno kentler olmak üzere teknolojik gelişmelerde elini taşın altına koymakta” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de özellikle futbol oyunlarının büyük bir ilgi gördüğünü belirten Özyörük, bu durumun gençlerin spora olan ilgisiyle örtüştüğünü ifade ederek, “Gençlerimiz futbol oyunlarını çok seviyor. Kafelerde en çok tercih edilen oyunların başında geliyor. Ancak artık yalnızca çocuk oyuncular değil, yetişkin müşterilerimiz de oldukça fazla. Başlangıçta ilgi daha çok futbola yönelikti fakat diğer oyunlara olan ilgi de son yıllarda ciddi şekilde artmaya başladı” şeklinde konuştu.

Özyörük, sektörün gelişmeye açık olduğunu ve Türkiye’de gençlerin bu alanda daha fazla desteklendiği takdirde dünya çapında projelere imza atabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *