Konya
Parçalı az bulutlu
7°
Aksaray
Hafif yağmur
9°
Karaman
Parçalı bulutlu
7°
Ara
Anadolu'da Bugün Konya Haberleri Türkiye ekonomisi rekor üstüne rekor kırıyor! İşsizlik en düşük seviyede

Türkiye ekonomisi rekor üstüne rekor kırıyor! İşsizlik en düşük seviyede

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda uygulanan ekonomi programının küresel belirsizliklere rağmen başarıyla ilerlediğini belirtti.

MUHABİR: Hatice Esra Bedenli
Okunma Süresi: 2 dk

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda uygulanan ekonomi programının küresel belirsizliklere rağmen başarıyla ilerlediğini belirtti.

Altunyaldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen ekonomi politikalarının somut sonuçlar verdiğini ifade ederek, küresel ticaretteki korumacılık önlemleri ve kırılganlıklara rağmen Türkiye’nin 273,4 milyar dolarlık ihracatla Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını vurguladı.

Üretim yapısında teknoloji yoğun bir dönüşüm sağlandığını kaydeden Altunyaldız, işsizlik oranının da son 32 aydır tek hanede seyrettiğini ve 2005 yılından bu yana yıllık bazda en düşük seviyeye gerilediğini belirtti. Bu gelişmelerin kararlı ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu dile getirdi.

Turizm alanında da güçlü bir ivme yakalandığını ifade eden Altunyaldız, bu başarının yalnızca ziyaretçi sayısındaki artışla sınırlı olmadığını; katma değeri yükselen, çeşitlenen ve yıl geneline yayılan bir turizm stratejisinin sonucu olduğunu söyledi. Kişi başı turizm harcamasının 1.000 doların üzerine çıkmasının, Türkiye’nin gelir kalitesi yüksek bir turizm ülkesi konumuna ulaştığını gösterdiğini kaydetti.

Açıklamasında gelecek döneme ilişkin hedeflere de değinen Altunyaldız, yerli ve yenilenebilir enerji kapasitesini artıran yatırımların hızlandırılacağını, üretimde verimliliği ve ihracatta rekabetçiliği güçlendiren reformların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Altunyaldız, üretim, yatırım, ihracat ve istihdam ekseninde güçlü, kapsayıcı ve sürdürülebilir büyümenin devam edeceğini ifade ederek, vatandaşların refahında kalıcı iyileştirmelerin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *